London Marathon 2014/2016 – Beste løypa sålangt av Abbott Marathon Majors

Etter New York Marathon i 2013, skulle det ganske mye til for London Marathon å overgå denne opplevelsen, men sistnevte innfridde; mye på grunn av den fantastiske stemningen langs løypa med masser av festglade (les: rimelig beduggede) tilskuere.

Første gangen jeg var med, i 2014, bestilte jeg turen via Springtime da jeg ikke tok sjansen på å lykkes i loddtrekningen. Jeg klarte å skade meg i perioden før løpet og stilte til start med både beinhinnebetennelse i leggen og slimposebetennelse i hofta, så det ble en ganske smertefull opplevelse for min del (ikke akkurat en suksess-oppskrift for et perfekt løp). De siste 17 km haltet jeg meg fremover mens dritafulle engelskmenn langs løypa (overraskende fullt av folk til å være så langt bak teten) heiet meg frem og jeg måtte stoppe ved hver røde kors-stasjon for massasje av hofta. Husker at jeg gråt mens jeg slepte meg i mål og da tidsgrensen i London er ganske romslig, fikk jeg karret til meg medaljen. Det jeg husker best fra dette løpet var den fantastiske stemningen underveis, selv for oss skilpadder. Det var også mange som løp i alternative “kostymer”. Jeg jogget bl.a forbi ei som skulle prøve å fullføre i miniskjørt og 10 cm høye hæler (det gjorde hun nok ikke), en fyr dro med seg ett gammelt kjøleskap på ryggen (man kan jo lure på hvorfor…), flere fullførte i fullt militærutstyr og vi hadde til og med en gruppe løpere som løp med gigantiske nesehornshoder.

Andre gang jeg var med, i 2016, klarte jeg å få plass via Rogaland Marathonreiser. Denne gangen var jeg i det minste skadefri, og selv om det gikk sakte, klarte jeg å komme meg i mål med atskilling bedre tid enn sist gang og nok en medalje var i boks. Artige kostyper var også denne gangen godt representert. Underveis i løpet wogget jeg bl.a. forbi en flere meter lang T-rex og på oppløpssiden klarte jeg såvidt å komme meg forbi Jesus på korset (som hadde fullført barbeint!).

Hvis man bare skal være med på ett internasjonalt maraton-løp, vil jeg uten tvil anbefale London Marathon. Man må imidlertid sette seg opp på venteliste flere år i forkant hos reisearrangører, med mindre man klarer å vinne plass i lotteriet eller er god nok til å kvalifisere seg på tid.

 

 

 

#marathon #maraton #trening #reise #London
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg