Barcelona med barn – Dyrepark, skattejakt og Europas høyeste og raskeste berg og dal-bane

Barcelona er byen som rett og slett har alt; strender, byliv, shopping, fornøyelsespark, dyrepark, akvarium, levende statuer, cava og…  lommetyver (selv om vi selv har vært heldige sålangt). 

Uansett om man har barn på 0 eller 17-år, så har Barcelona et tilbud, og her nevnes noen av disse:

 

Barcelona Zoo

En dyrepark er alltid en sikker vinner, spesialt blant de litt mindre barne, men min pode på 11 år er fortsatt en dyre-entusiast. Dyreparken i Barcelona kan selvfølgelig ikke sammenlignes med vår egen Kristiansand Dyrepark (få dyreparker i verden kan…), men den er et greit tidsfordriv en dag i Barcelona. 

Barcelona Zoo kan skilte med det meste av dyr, fra delfiner (eget show) til nesehorn, elefanter, sjirafer og gorillaer. Den er plassert i Parc de la Ciutadella, prisen er ikke så veldig avskrekkende (priser for 2018 er på nett EUR 21,40 for voksne og 12,95 for barn) og den er åpen fra kl 10:00-20:00.

 

Maremagnum

Maremagnum er et stort kompleks med butikker, spisesteder, barer og diskoteker. Det inneholder også et akvarium (se under). Stedet kan anses å være en turistfelle og prisene på å spise her ligger et stykke over de litt utenfor allfarvei. Men, av og til er det helt greit å være turist og tapas-utvalget var det ingenting å si på:

  

Komplekset har også endel utendørsaktiviteter som er litt i det dyreste laget, men som i det minste holder barna aktivisert på kvelden.

 

Barcelona Aquarium

Dubai Aquarium and Underwater Zoo ligger lett tilgjengelig i Maremagnum-komplekset og har alt fra haitunnell til blekksprut, allverdens fisker og til og med muligheten for å dykke i et haibur (noe vi IKKE gjorde…). Restauranten der har et godt utvalg av mat og drikke og vår favoritt er varme churros med sjokoladefyll (sikle, sikle…). Akvariet er oppe fra kl 10:00 hver dag og stenger i høysesongen kl 21:30 (i mellom- og lavsesong mellom kl 19:30 og 21:00). 2018-priser er EUR 20 for voksne og EUR 15 for barn, men det er mulig å få tak i rabattkuponger for litt billigere inngang. 

 

Port Aventura World

Ca 1 times togtur utenfor Barcelona ligger Port Aventura World med Spanias største fornøyelsespark (Port Aventura Park), et badeland, Ferrari World og flere hoteller. Vi har kun forsøkt Port Aventura,fornøyelsespark, men denne parken var definitivt verdt et besøk. Parken består av flere verdener; Polynesia, Mexico, Sesam Stasjon, Kina, Middelhavet og Ville Vesten. Hver av disse har sine egne attraksjoner. 

Jeg ble lurt opp i Europas høyeste og raskeste berg-og-dal-bane, Shambhala,som var grusom og hvor jeg trodde jeg skulle falle ut og stryke med, men de som liker berg-og-dal-baner vil digge den. Jeg, not so much, og etter skjelven å ha blitt brukket løs fra setet, lovte jeg dyrt og hellig (med et ikke så kledelig grønt skjær i ansiktet) å aldri begi meg ut på noe slikt igjen….

 

Parken har også flere andre berg-og-dalbaner, så det skorter ikke på fart og spenning. Min lille pode er ikke så eventyrlysten av seg, men jeg klarte å overtale ham til en tur med El Diablo. 

Det er også flusst av attraksjoner for de minste og mellomste barna og det går også et tog mellom alle delene av parken, slik at små barneben (og slitne voksenben) kan få en liten pause i all traskingen.

 

Scavenger Hunt

Nå, når poden har blitt 11 år, skal det stadig mer til for å rive ham løs fra digitale medier når vi er på tur. En løsning var denne boken, som simplethen var helt genial. Riktignok på engelsk, men mulig den finnes på norsk også.

Her skal man gå på skattejakt rundt omkring i Barcelona og få poeng for hver ting man finner (feks et skilt, en statue, en detalj på en severdighet etc..). Jeg laget et digitalt belønningssytem hvor jeg omgjorde poeng til Fortnight-currency og det funket som bare det. Gutten trasket over en mil hver dag uten å syte og  vi hadde det riktig så koslig.

 

 

Strender

Ønsker man seg en strandferie, er det flusst av strender å velge mellom. Jeg ville kanskje holdt meg unna Barceloneta, som er den mest berømte og nærmeste stranden fra sentrum, men som også innehar sitt eget knippe med lommetyver. Går man litt forbi båthavnen og Port Olympic, i retning Pouble Nou, ligger det flere strender hvor det er det mye mindre folk, ikke så mange selgere, mye kosligere og mange færre lommetyver. Langs strendene ligger små strandbarer som serverer enkle retter og god cava (dvs. brus..). 

 

Camp Nou

På Camp Nou trengte vi slettes ikke å lokke med scavenger hunt for å underholde barna i flere timer. Her er det hyller på hyller med premier, fantastisk bane og ikke minst, en supporter shop og prisene på inngangsbillettene starter på ca 250 kr.. Det går helt fint å gå hit opp fra sentrum, men det er også mulig å enten ta en hoppe-på buss eller taxi. 

.

 

Hotel Lleo

Barcelona kan være varmt på sommeren og det å kunne avkjøle seg litt etter en lang dag med sightseeing var veldig deilig. På vår siste tur bodde vi på Hotel Lleo, rett ved Placa Catalonya (ca 5 min å gå fra flybussen). Ikke det største bassenget i verden, men det gjorde nytten sin og koster bare ca NOK 1000 per natt, midt i juli. 

 

#Barcelona #ferie #sommer #reisetips #travel #reise #PortAventura #Travelwithchildren

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg