Abbott World Major Marathons – 5 down, only Tokyo to go… (#bigfatmedal)

Allerede etter mitt første forsøk på maraton (Nordmarka Skogsmarathon i 2010) måtte jeg erkjenne at jeg nok aldri blir en patent løper og at jeg (for å stimulere mitt tross alt overutviklede konkurranseinstinkt) måtte finne en ny vinkling på å konkurrere annet enn å konkurrere på tid. Valget falt først på antall gjennomførte maraton’er, men underveis (godt hjulpet av en kjæreste, som faktisk evner å løpe) endret målet seg til å bli inkludert i den veldig eksk5 lusive Abott Six Star Finishers alumni, dvs. listen på ca 4000 i på verdensbasis og snaue 100 stk i Norge, som har fullført de seks mest anerkjente maraton’ene i verden. Her kan du lese litt om min erfaring med disse løpene (eller, i mitt tilfelle, wogge-aktivitetene):

Berlin Maraton

London Marathon

New York Marathon

Boston Marathon

Chicago Marathon

Med 5 av 6 majors maraton’er i boks, venter nå “the great white whale” (en snedig referanse til Moby Dick og Kaptein Ahab der altså…) i form av Tokyo Marathon 3. mars 2019. Hvis jeg når målgang der (inshallah…), blir det opprop på scenen og jeg vil (i tillegg til den ordinære Tokyo Marathon-medaljen) bli tildelt den ultra-fete Abbott Six Star Finisher-medaljen, og navnet mitt vil bli inkludert på “The Wall of Fame” for alle de seks store maraton’ene. 

Så til det dette innlegget egentlig skulle handle om…

Chicago Marathon var mitt 12 gjennomførte maraton uten treningsgrunnlag og det begynner å bli mer og mer slitsomt for hver gang å karre seg gjennom 42,2 km på ren viljestyrke (begynner tross alt å pushe 50…)  og det hadde vært OK å sitte igjen med en god opplevelse i iallfall ett maraton før jeg legger joggeskoa på hylla for godt (les: kaster de i søpla). Derfor har jeg begynt på et (trommevirvel…) treningsprogram!

Programmet er funnet på Garmin Connect og kan opplastes direkte til min fantastiske Garmin Phenix 5S. Det går over 16 uker og består av 5 treningsøkter i uken. Blir spennende å se hvordan det går. Ca 80% av treningen skal foregå i sone 2 (som i mitt tilfelle vil innebære mye gange, da pulsen bikker raskt over i sone 3 i det øyeblikket jeg begynner med jogge-lignende bevegelser).

I dag hadde jeg min første økt; 40 minutter i sone 2 og det gikk jo aldeles strålende. Klarte å holde meg innenfor sone 2 mesteparten av tiden, noe som selvfølgelig medførte mye gange på slutten…

Så wish me Luck! Hvem vet, kanskje jeg faktisk blir sprek på veien…

 

 

 

 

 

#abbottsixstarfinishers #abbotworldmajoramarathons #Marathon #maraton #blogg #trening #garmin
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg