Mørketid (#DepressedYet)?

Da var plutselig november her og det blir stadig mørkere både på morgenen og på ettermiddagen. Jeg er en av mange som lar seg påvirke av mørketiden og som kjenner seg litt smådeppers og molefonken på høstparten og helst vil bure seg inne med 5 kilo sjokolade og binge Netflix til sola gjenoppstår. Videre kan jeg knapt se noe på TV for tiden uten at det knyter seg i magen og tårene triller. Her om dagen klarte jeg det kunststykket å sippe som en liten unge til “Pride & Prejudice”. For all del, den filmen er verdt en tåre eller 100, men kanskje ikke når jeg har sett den sikkert 10 ganger før og har lest boken minst like mange ganger? 

Det å bli deppa på vinterstid har faktisk sin egen diagnose i DSM (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders), så det er absolutt en reell tilstand for mange. Treffende nok er betegnelsen Seasonal Affective Disorder (SAD).  Symptomer er bl.a. søvnproblemer, tretthet, økt matlyst etc. og forebyggende tiltak er feks å oppsøke sol, kunstig lys, rikelig med søvn og mosjon. Nå skal jeg ikke påstå at min tilstand er alvorlig nok til å komme inn under SAD-diagnosen, men her gjøres alt for at for at min SAD light ikke skal utvikle seg til en Major Affective Disorder (MAD).  OK, den siste var ingen reell diagnose i DSM, men kunne fort ha vært, ikke sant? Uansett, her tas ingen sjanser, så turer til varmere strøk med garantert sol er allerede booket både for desember og februar. Søvn og mosjon er allerede ivaretatt og det faktum at jeg sitter mesteparten av dagen under lysrør burde vel ta seg av resten. Greit å være på den sikre siden…

Ser nå at klokka begynner å pushe 18, så nå begynner gjespingen å sette inn. Mon tro om jeg har en sjokoladebit eller 2 igjen fra Halloween-feiring i går? Who am I kidding? Her er det bare å sette bollen på fanget og gå “all in”. 

 

 

#SAD #vinterdeppa #blogg
 
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg