Å julebrus og rom-com-filmer med din glede… (#OverhodetIkkeFlau)

Vi har vel alle våre triggere som får oss i julestemning. For noen er det hvit sne, julegater, “Jul i Skomakergata”, nøysommelig handel av julegaver, juleverksted, pepperkakebaking, “Donald og vennene hans”, “Tre nøtter til Askepott” og whatnots. For meg er det så enkelt som julebrus og muchy julerom-coms (dvs romatiske komedier med juletema og høy happy ending-faktor). For å ta julebrusen først; dere leste riktig…. i november og desember (eller, who am I kidding.., starter vel mer korrekt nok I slutten av oktober) reduseres inntaktet av Pepsi Max til fordel for julebrus. Men, ikke hvilken som helst julebrus.. Det må være Grans sukkerfri Julebrus på boks (ingen over, ingen på siden) og jeg har allerede bøttet nedpå en 2-3 sixpacks siden de kom på markedet for et par uker siden. Denne julebrus-cravingen starter opp hvert å i slutten av oktober og varer sånn ca til julaften. Da er det helt slutt og jeg rører ikke julebrusen før året etter.

Når det gjelder filmer, så er det fortsatt ingen som har klart å dytte “Love Actually” ned av toppen av julefilmtronen og den sparer jeg til tett oppunder jul. En god nummer to er en søtsuppe av en julefilm som heter “A Christmas Kiss”. Den er ikke å oppdrive i Norge, men jeg så den flere ganger da jeg hadde amerikansk Netflix og har endt opp med å bestille den fra Amazon. I fjor klatret “Juleprinsen” opp på pallen og etterlot filmer som “The Spirit of Christmas”, “Once Upon a Holiday”, “Julearven” og “A Wish for Christmas” og “Merry Kissmas” til en usikker skjebne som utfordrere. Dette er filmer jeg ser hvert år og selv på sikkert syvende året hulker jeg som en liten unge mot slutten av filmene (har muligens med tidligere nevnte SAD å gjøre, er jo tross alt mørketid…). Jo høyere legeroman-faktor jo bedre og julefilm-wise er det kvantitet som trumfer kvalitet…

Forrige helg pløyet jeg meg gjennom hele 3 Grans julebrusbokser og binget ikke mindre enn 4 julerom-coms, så her står julestemningen i taket for øyeblikket, til tross for grått og trist vær med 9 plussgrader ute. Jeg har sikkert 20 filmer til på vent, så dette tror jeg kommer til å bli en fin førjulstid.

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg