Dubai – All in… The happy hour experience

Fjerde dagen uten å bevege oss utenfor resort-området og uten å bli større rastløse av den grunn. Er selvfølgelig greit at vi har vært i Dubai et par ganger før (les: 18 ganger for min del) og således gjort unna det meste av sightseeing tidligere, slik at vi overhodet ikke føler noe press.

For min del startet dagen som vanlig med at jeg våknet i otta og, i påvente av at reisefølget skulle bevege seg ut av koma, ruslet jeg bort til Talis Spa for en 10 km speed walking på tredemølla og 1000 m i bassenget, hvor jeg (klapp på skulderen) ytterligere klarte å shave 40 sek av tiden. 

Etter litt steambad og badstu, tuslet jeg videre bort til bassenget hvor jeg umiddelbart ble tilbudt en bøtte med vannflasker i is, et glass limonade og en kald klut og siden har det vært lite bevegelse annet enn å flytte bok, solbriller og pepsi max bort til bassengkanten for vaking i vannkanten. Lunsjen ble også inntatt ved bassenget i dag og besto av slidere med chicken teryaki, akkopagnert av litt rosé, Pepsi max og en bøtte isbiter.

Nå nyter vi happy hour før vi setter kursen mot hotellrommet for å skifte. Tror nok det blir middag på Souk Madinat i dag også. I går forsøkte vi Folly, en liten og intim restaurant med fantastisk utsikt og utsøkt mat og her gikk både vaktel, hummer, gåselever og lam ned på høykant.

Denne uken er Kinas president Xi Jinping på besøk og i den anledning lyser det rødt i flere av Dubais ikoniske bygninger, som Burj al Arab (nedenfor), Burj Khalifa og Frames. 

 

 

 

 

 

#dubai #sommer #ferie

En, to, tre…badestamp?!? Ikke akkurat et forfriskende bad i sjøen…

Kritthvite strender, smaragdgrønt vann, varmt i lufta og i det hele tatt ligger alt til rette for den perfekte badeopplevelsen… Klær kastes av (i moderate mengder naturligvis; vi er tross alt i Dubai…) og som en liten unge løper vi ut i det klare vannet og blir møtt av… VARME!!! Vi snakker om 36-37 grader og følelsen av å jumpe opp i en badestamp, så det ble med litt lett vassing.

I dag har det definitivt vært den varmeste dagen sålangt, med 41 grader (opplevd temperatur på 52 grader). Det har allikevel ikke vært noe problem å henge rundt bassengområdet (stort sett i skyggen, vel å merke) og ble vi litt overopphetet, var det bare å rulle ut i det kalde bassenget med bok og pepsi max.

Da det begynte å nærme seg solnedgang, droppet også temperaturen i sjøen til 33-34 grader. Fortsatt ikke direkte avkjølende, men i det minste var det stemningsfullt.

#sommer #ferie #dubai

Fraværende håndklemafia…

Alle som har vært på charter-ferie til varmere strøk har vel opplevd den ville kampen om solsenger som skjer hver morgen. Allerede i otta løper folk (les: som oftest far) ut og desperat forsøker å kapre senger til seg og sine og allerede i 7-tiden kan alle sengene være opptatt. Er man en charter rookie, er det derfor lett å gå på en smell og ende opp på et håndkle rett på sementen og måtte skule på tomme senger i flere timer før eierne er ferdig med en sen frokost og finner det for godt å dukke opp.

 

Selv om jeg som oftest er tidlig nok oppe til å kapre meg en solseng, blir jeg ganske stresset av hele opplegget (ingen stor fan av charter med andre ord), så jeg foretrekker hoteller med et rikt antall solsenger (er ikke avhengig av å ligge rett ved bassenget) eller som ligger ved stranden, slik at man evt kan legge seg på håndklet på sanden.

 

Entering voksenavdelingen på Al Naseem-hotellet på Madinat… Her har vi virkelig funnet oss en skikkelig perle av et sted. Fra kl 10:30 og i 40 min i dag hadde jeg hele bassengområdet for meg selv og kun 2 av sengene var holdt av med håndkle. Dette, kombinert med at de ansatte omtrent sto klar med pepsi max med masse is til meg da jeg ankom åstedet, gjør dette stedet glatt til en av tidenes favoritter…

Ellers startet dagen igjen på Talise Fitness med en kropp hvor jeg tør påstå hver eneste muskel er støl (jeg klandrer gårsdagens squash…). Det ble derfor kun litt rolig sykling før dagens svømmeøkt. Som sagt, ødelagt etter squashen, så hvert crawl-tak var en pine hvor jeg såvidt orket å løfte armen. Ikke så galt osv… for tydeligvis motiverte det meg til å bli fortere ferdig; fullførte 1000 m 1,5 min kjappere enn i går 🙂

#sommer #ferie #dubai #madinat

Dubai – Nok en dag i 1001-natt-omgivelser

Madinat Jumeirah Resort er et kjempeområde som ligger rett ved siden av “Seilet” og består av 3 kjempestore hoteller (bl.a Al Qasr, som vi bor på), samt en rekke private sommerhus.

Det fine med stedet er at uavhengig av hvilket hotell man bor på, så kan man bruke fasilitetene på alle hotellene. For å komme seg rundt på området finnes både golfbilaktige buggies og abrabåter, så her er det fullt mulig å ikke bevege seg en meter for egen maskin.

I dag startet vi med en squash-kamp og 1000 m i bassenget på Mina A’Salam-hotellet. Da det vel er 12 år siden jeg sist gang holdt i en squas-racket, så var spillet litt under pari, men jeg vant iallfall 4-1 i sett før hele høyrearmen vissnet helt og jeg slet med å holde grepet (note to self: styrketrening neste!).

Etter morgenens treningsøkt var vi helt i kjelleren av sult og tanken på å måtte vente 30 min på at matserveringen skulle starte i basseng-restauranten var uutholdelig. Heldigvis forbarmet de ansatte seg over oss og stakk til oss noen varme rundstykker for å døyve den verste sulten. En club sandwich og 3 pepsi max senere, begynte energien å komme tilbake og vi var istand til å nyte den fantastiske utsikten fra lunsj-bordet:

Av og til, når man reiser uten barn, er det deilig å trekke seg litt tilbake fra skrik og skrål og i dag fant vi et eget voksen-basseng på Al Naseemhotellet som vi tester ut. Ingen barn, rolig musikk, veldig avkjølt basseng med boblesenger, kontinerlig servering av vann med isbiter, kalde lollies og frukt-shot’er, gjør nok at dette blir ukens favoritt…

#ferie #sommer #dubai

Morgentrening i 35+ (merkelig nok alene…)

Med en opplevd temperatur på nærmere 50 grader, er det greit å få unnagjort dagen treningsøkt i 7-tiden, hvor gradestokken “bare” vaker rundt 35-tallet.

I dag bestemte jeg meg for å starte med en wogge-økt (alternering mellom å gå og jogge, noe som er helt ideelt for å trene opp støttemuskler og samtidig unngå skader hvis man er en shitty løper som meg..). Det gikk i grunnen helt greit så lenge jeg var i bevegelse, men da jeg stanset opp etter 6-km, var det som om noen kastet en bøtte vann på meg; svetten rant og ansiktet fikk den alltid like kledelige tomat-fargen.

 

Etter en kjapp dusj var det å komme seg ned til bassenget for en liten 1000 m. Bassenget er det største jeg noengang har sett på et hotell og har ikke mindre enn 5 livvakter på plass. I tillegg finnes det en 10-12 andre bassenger i ulike størrelser på området, så det er ikke akkurat manko på steder å dyppe seg.

 

Noe av det beste med dette hotellet er de små tingene de ansatte hele tiden gjør for oss. På stranden og ved bassenget legger de håndklet på solsengen for deg, kommer med vannflasker i en bøtte med is og tilbyr kalde kluter for avkjøling. På rommet får vi håndkle-dyr (med bruksanvisning på hvordan vi kan gjøre det selv), fersk frukt, små sjokoladebiter, bokmerke hvis man har bøker fremme og pusseskinn hvis de ser noen solbriller.

 

Nå skal det slappes litt av med en pepsi max i skyggen før det snart er på tide med dagens høydepunkt; champagne brunch:)

Not too shabby…

Etter en grei flytur (hvor jeg fikk jobbet inn litt av backlog’en jeg har på filmer) og en immigrasjonskø som for én gangs skyld gikk i lynets hastighet er vi nå på plass på Jumeirah Al Qasr hotel, som ligger rett ved siden av det ikoniske Burj Al Arab (“Seilet”).

 

Allerede i oppkjørselen med flere gullforgylte hester og med rundkjøringen ved inngangspartiet skjønner man at dette er et hotell som er et par titalls hakk over det vi pleier å bo på (som vi forøvrig også er veldig foryd med…). Vi ankom i en litt sliten taxi, bak en stor Lexus og ved inngangen ble dører lukket opp og vi ble geleidet inn i en sofa hvor vi kunne vente til de hadde sjekket oss inn (forøvrig 5 timer før ordinær innsjekking).

 

Enda vi hadde booket det kjipeste rommet, fikk vi et fantastisk rom på ca 55m2 med en gigaTV, badekar, dusj og det mest velutstyrte sortimentet av glass jeg noensinne har sett..

 

Første dagen har stort sett gått med til å sjekke ut området og teste både sjø og basseng. Førstnevnte var ikke akkurat noen avkjøling å skryte av, men bassenget (et av maaange) var kjempestort og deilig avkjølende.

 

Merker at det i grunnen skal gå helt greit å tilbringe en uke her…

#sommer #summer #ferie #dubai #reisetips #ferietips #blogg

Endelig ferie!

Da er endelig avreisedatoen til Dubai her og kl 04:00 hoppet vi (les: slepte vi oss) ut av sengen for å få pakket ferdig før vi skulle vende snuten mot Torp flyplass. Torp er en perfekt liten flyplass, uten kjas og mas og uten kø verken i innsjekking eller sikkerhetskontrol. Nå reiste vi riktignok tidlig på morgenen, men bare det å slippe apostlenes hester-for elsykkel-for buss-for tog for å komme seg til Gardermoen og bli møtt av høyt støynivå og lange køer gjør at jeg definitivt foretrekker den litt sedate, morgentrøtte stemningen på Torp.

Fra Torp reiser vi som oftest med KLM med mellomlanding på Schiphol i Amsterdam og derfra kan vi komme oss videre i alle himmelretninger. En stor fordel med KLM er at vi har Skypriority, som gir oss både prioritert innsjekking og ombordstigning, samt tilgang til KLM Crown Lounge i Amsterdam, noe som gjør reisen et par-tre hakk mer komfortabel.  Så her sitter vi nå i loungen og har noen timer å slå ihjel før turen går videre til Dubai. Kan ikke si jeg har for vane å tylle i meg cava kl 12 på formiddagen, men jeg unner meg nå et glass etter frokost, sammen med Youtube med Stephen Colberts tanker om President Trumps siste eskapader…

 

 

 

#ferie #dubai #sommer #reise

Dubai – 2 dager igjen!

Fra terrassen på Madinat Al Quasr Hotel

Om bare to dager setter vi kursen mot Dubai og dette er en tur jeg virkelig gleder meg til. Jeg har vært i Dubai mange ganger tidligere og en av høydepunktene har alltid vært champagne-brunch på Jumeirah Al Qasr hotel. Det er vanskelig å beskrive hvor fantastisk denne brunchen er, men jeg skal selvfølgelig dokumentere den i et senere innlegg. Uansett, jeg har alltid drømt om å bo på dette hotellet, men med en døgnpris på 4-5000 og oppover har det ikke akkurat vært så aktuelt.

Så fant jeg ut at hvis man bare orker å holde ut ekstremvarme og reiser hit om sommeren, så dumper de prisene betraktelig (fly + 8 dager koster omtrent det samme som en chartertur til Mallorca eller Rhodos). Frysepinn som jeg er, er det sjelden jeg sliter med varmen, så jeg satser på at det går bra…:)

#reise #sommer #ferie #dubai

Roma 2019 – here we come!

Jeg simpelten elsker å planlegge reiser og jeg blir rastløs hvis jeg ikke har minst 3-4 reiser booket til enhver tid. Hyppig reising krever imidlertid en stor andel av budsjettkaka, så selv om jeg av og til koster på meg dyrere reiser, forsøker jeg å perfeksjonere “mest mulig komfort til minst mulig pris”-prinsippet.

Nå har jeg akkurat booket tur for poden (11 år) og meg til Roma neste sommer. Vi reiser da i slutten av juni med KLM og skal bo 4 dager på Hotel Poggioverde på utsiden av Roma med store rom, koslig uteplass og æsvømmebasseng, før vi forflytter oss til Roma sentrum og 9Hotel Cesari hotel i nærheten av Pantheon for 3 dager med sightseeing. Alt dette, inkludert frokost hver dag, transfer fra flyplass ved ankomst og lounge-tilgang på Schipol på utreisen betaler vi tilsammen rett i overkant av 10.000kr for, noe som vel burde være innafor for en uke i Roma. 

Needless to say, jeg gleder meg allerede 🙂

 

Hotel Poggioverde; Her skal vi slappe av de første 4 dagene (kilde: http://www.poggioverderome.com/)
Takterrassen på 9Hotel Cesari i Roma sentrum (kilde: www.9-hotel-cesari-rome.i)

 

#Roma #Reise #Travel #Ferie #Sommer

50 grader er ikke for pyser!

 

Har såvidt begynt å pakke for turen til Dubai neste uke. Man skulle jo tro at ved opplevd temperatur som pusher 50 grader at man kunne la alt av varme klær bli igjen hjemme, men med bikkjekald air condition på hotellrom, restauranter, kjøpesenter og taxi’er, kan det være greit å i det minste slenge et par tynne jakker oppi kofferten. Det hadde jeg ikke gjort første gang jeg skulle til Dubai på kurs for 10 år siden og resultatet ble (etter å ha sklidd inn i mild hypertermi på dag 1) innkjøp av ulljakke for å takle de iskalde møterommene.

Er ganske spent på hvordan jeg vil takle varmen og om jeg i det hele tatt orker å oppholde meg på stranden eller ved bassenget. Kan hende jeg sniker meg ned der i 06:00-tiden, da temperaturen virker mer levelig.

Men ekstremvarme til tross, jeg gleder meg vilt til tur😊

 

#Reise #Ferie #Sommer #Dubai