Danmark – SAS loungen på Kastrup flyplass

Etter hele to dager hjemme hvor jeg regelrett så vidt rakk å tømme kofferten for sommerklær og fylle den med treningsklær og forberedt-på-alle-typer-væromslag-klær, var det avgårde til flyplassen igjen. Denne gangen heldigvis fra Torp, men med hele 8 timers ventetid på Kastrup før videre flyvning til Tokyo. Dette kommer med andre ord til å bli en lang dag og det hjelper jo ikke det minste grann at vi måtte slepe oss opp allerede kl 04:00.

Så hva gjør man da på en flyplass i 8 timer? Jo, man kjøper seg inn i loungen. Grunnen til at jeg digger KLM loungen på Schiphol (i Amsterdam) er at fasilitetene er de samme, uavhengig om man har et platinum kort (best) eller et petroleumskort (lavest på rangstigen og det kortet som jeg har). SAS loungen på Kastrup er stor, lys og fin, men er delt inn i én gullkortavdeling i 2. etasje og en bermeavdeling i 1. etasje. Trenger jeg å nevne vilken vi hadde tilgang til?

 

For å ta det positive først: romslig plass, godt med myke, gode stoler og grei WIFI-hastighet. Maten besto av brød/rundstykker met 2-3 påleggstyper og noe granola-greier. Utover dagen kom det også litt fisk, salat og kyllingsuppe. Helt greit, men laaangt unna utvalget på Schiphol. Det er klart, personlig synes jeg ikke det er et kvalitetstegn når det står «out of order» på begge cola light-dispenserne, men tipper det ikke er helt den samme krisa for de fleste andre her. Av alkohol kunne de tilby rødvin, hvitvin og øl på kran og igjen savnet jeg Schiphol med sine proseccoer og rosévin (sukk…). Tok sjansen på et glass med kran-hvitvin og den var sånn passe.

 

Selv om pleiber-avdelingen i SAS loungen ligger betydelig antall hakk under KLM Crown Lounge på Schiphol, må jeg innrømme at valutaen for pengene var upåklagelig (229kr per snute) og det er deilig å kunne sitte komfortabelt i rolige omgivelser når det er så lang ventetid. Nå er det imidlertid under en time til flyet vårt videre, så hasta la vista (eller noe slikt..,)

Dubai – Hilton Dubai Jumeirah Beach / Hilton The Walk

Lett hoderegning tilsier at 2018 var det syvende året vi feiret jul i Dubai og i tillegg har jeg vært her i flere vinterferier + Påsker. Jeg har bodd på flere av hotellene på Jumeirah Beach Residence (JBR), men det er et hotell (dvs egentlig to søsterhoteller) som jeg holder som klare favoritter og som vi stadig vender tilbake til: Hilton Dubai Jumeirah Beach / Hilton Dubai The Walk.

Hilton Dubai Jumeirah Beach ligger rett nede ved sjøen, omkranset av skyskrapere. Det har bare 10 etasjer, noe som gjør hotellet til et av de laveste i området. Rett bak hotellet, knyttet sammen av en gangbro over veien, ruver søsterhotellet Hilton Dubai The Walk.  Hotellene er rangert med henholdsvis 5 og 4 stjerner og man kan fritt benytte seg av alle fasiliteter uavhengig av hvilket hotell man bor på. Rommene på Jumeirah Beach er litt mindre, men til gjengjeld er heisen på The Walk ufattelig treg. I tillegg ligger bassengene mye i skyggen en del av dagen og da kan det bli litt grøssent for en litt over middels frossen person (les: meg). Utover dette simpelthen elsker jeg stedet og her er noen av grunnene hvorfor:

1. Stranden

Hotellene har en privat strand med rikelig med solstoler og personale som ordner og styrer for at solsengen skal vende i den retningen du ønsker. Håndklærne er i str supersize og supermyke og solsengene er komfortable. I år så jeg også skilt om at håndklær på tomme senger vil bli fjernet kl 11 (noe som passer jeg utmerket, da jeg ikke har altfor mue til overs for håndkle mafiaen som sniker seg ut i otta for å holde av senger, men som ikke dukker opp for å faktisk bruke dem før langt utpå formiddagen).

 

2. Bassengområdet

Området har to bassenger, et utenfor The Walk og et nede ved stranden. Som tidligere nevnt ligger disse litt i skyggen deler av dagen, men på morgenen og ettermiddagen er de perfekte for å utføre dagens svømmeøkt og temperaturen er behagelige 27-28 grader.

3. Hagen

«Hagen» består av etasjer med kunstgress ned mot stranden, dekket av solsenger. Dette har vært oppholdsstedet vårt denne gangen og vi har funnet oss et par solsenger i et vindstille område med mye sol, men med mulighet for skygge hvis vi skulle ønske dette. Samtidig er det kort vei til både strand og basseng, samt til toalett og dusjfasiliteter som standardmessig er atskillig over det man pleier å se på typiske charter-destinasjoner.

4. Beach Butler

Det høres kaksete ut, jeg vet, men det er utrolig hvor fort man blir vant til å bli servert direkte ved solstolen. Nytt av året var at man kunne plotte inn bestilling og solsengnummer på en app, og kort tid etterpå ble det levert av en alltid like blid ansatt fra strand-restauranten.

5. Prisnivået

Prisnivået for overnatting varierer fra år til år, avhengige av hvor tidlige vi er ute med bookingen. I år klarte vi å få en pris på ca 1400 kr/natt, inklusive en fantastisk frokost. Ellers er prisnivået på mat og drikke, som på alle andre hoteller med skjenkebevilgning i Dubai, kanske stivt, men det gjelder å ha øynene åpne for promotions og happy hour. Vi benyttet oss flere ganger av lunsjtilbudet om pizza (stor nok til å kunne deles da vi fikk deilig, varm focaccia i tillegg) og en øl til ca 200kr (ca 300 når man slenger ved et glass vin til undertegnede). Happy hour varer fra 5-8 på kvelden på de fleste av restaurantene på området og da kan man få både drinker, bobler, vin og øl til mer anstendige priser.

 

6. Barnevennlighet

Jeg har reist alene med poden til Dubai fra han var 2-3 år gammel og dette er definitivt det mest barnevennlige landet vi har vært i. Overalt i Dubai er det lagt opp til barnevennlige aktiviteter, det finnes allverden av temaparker for barn, samt en rekke koslige parker og lekeplasser. På Hilton Jumeirah Beach / Hilton The Walk har de redningsvester til utlån for ikke-svømmedyktige barn, livreddere på plass til enhver tid, både ved bassenget og på stranden. Ett år opplevde jeg det grusomme at sønnen min (som da var 6 år) plutselig løp i forveien (noe han vanligvis aldri gjorde) og forvillet seg inn i feil heis og ble borte for meg. Jeg lette panisk etter ham og oppsøkte en ansatt for hjelp. I løpet av 2 minutter var hotellets security på saken og begynte å gå gjennom videoopptak av området og 5 minutter etterpå kom en av de ansatte leiende på en gråtende liten pode. Senere på kvelden fikk vi besøk av sikkerhetssjefen som hadde med seg både ballonger og godteri til Christer, som da var i godt humør igjen.

Som dere kanskje skjønner, koser vi oss alltid glugg her i Dubai og jeg gleder meg allerede til neste besøk.

 

Fra Dubai til Tokyo på 3 dager (#PåTideÅKasteSegRundt)

Nå er japansken min relativ rusten (eller mer korrekt fullstendig fraværende), så jeg aner ikke hva teksten over sier, men jeg vet imidlertid at det begynner å nærme seg løpsdag. Ja, mine damer og herrer, det er nå under én uke igjen til Tokyo marathon og her har jeg tilbrakt siste uken ved å meske meg ved bassengkanten i Dubai. Kanskje ikke den perfekte fysiske oppladningen, men i det minste en mental oppladning av ypperste klasse.

 

Har såvidt rukket å brekke meg løs fra det ikke fullt så komfi Norwegian-setet på flyvningen tilbake fra Dubai og er allerede i full gang med å krisevaske alt av klær for så å få pakket ferdig før ferden går videre til Tokyo ukristelig tidelig (les: 06:00) på onsdag morgen.

 

Løypa i Tokyo skal være flat og fin og gå gjennom store deler av byen (se under). Ikke at jeg kommer til å få med meg så mye av det, da jeg stort sett har mer enn nok med å følge med på egne skotupper og forsøke og kjefte bena i gang. Heldigvis blir det tid til noen dager med sightseeing etterpå, så del gjerne hvis du har noen tips til noe vi burde få med oss.

 

Dubai – Jumeirah Beach Residence

 

For 20 år siden besto området vi i dag omtaler som Jumeirah Beach Residence (JBR) stort sett av en strand med noen få, lave hoteller som Sheraton Jumeirah Beach Resort og Hilton Jumeirah Beach. Så, i 2002, åpnet Jumeirah Beach Residence dørene og siden har høye hotell- og boligkomplekser poppet opp som paddehatter og per i dag er det rundt 40 bygninger ruvende over de eldre ærverdige hotellene.

 

The Beach

Mitt første møte med Dubai var i 2010. Da var området allerede ganske bygget ut og The Walk, en 1,7 km lang gate med fortausrestauranter og butikker, var på plass. Jeg minnes at fortausrestaurantene var ganske koslig, at utvalget av butikker ikke akkurat var allverden og at de kunne utnyttet plassen mot stranden foran hoteller som Amwaj Rotana, Sofitel og Mövenpick bedre, hvor det da kun var en gigantisk parkeringsplass der. Få år senere var parkeringsplassen jevnet med jorden (eller rettere sagt blitt flyttet under jorden til et parkeringshus) og blitt erstattet med “The Beach” et område fullt med butikker, fortausrestauranter, kveldsunderholdning, salgsboder, joggeløyper, lekeplasser, solsengeutleie og masse mer. Her er det yrende liv fra morgen til kveld, selv om jeg i 7-8 tiden på morgenen klarer å jogge noen runder i joggeløypa uten å måtte møte på så altfor mange andre morgenfugler.

 

“The Beach” har matservering for enhver smak og lommebok. Her finner du alt fra fine up scale restauranter til food trucks og matvogner. Felles for dem alle er at de ikke er lisensierte, dvs de serverer ikke alkohol. Skulle man ha ønske om en øl eller et glass vin i solsteken, finnes det flust av lisensierte hoteller i området, hvorav de fleste også har gode happy hour tilbud fra ca 4-5 på ettermiddagen til litt utpå kvelden. Et råd er imidlertid ikke å spankulerer så mye rundt i gatene hvis man skulle føle seg litt tipsy. Da er det greit å gå strake veien tilbake til hotellet uten å tiltrekke seg noen oppmerksomhet på veien.

Det er som tidligere nevnt heller ingen mangel på aktiviteter langs “The Beach”. Her finnes det bl.a. både noen gratis treningsaparater, samt et utendørs treningsstudio (ikke gratis), lekeplasser (gratis), liten vannpark for de minste (ikke gratis), fotball-biljard og utendørs bowling, butikker, små salgsboder ++.

Stranden

Stranden ved JBR består av finkornet sand og veldig barnevennlig. Den består av en offentlig del, som er gratis og tilgjengelig for alle, samt en privat del, som drives av hotellene langs stranden. På de private delene foran strandhotellene har man krav på å kunne passere, men hvis man forsøker å legge seg ned der, vil man sannsynligvis bli bedt om å flytte seg av vaktene på stedet. Den offentlige stranden har stadig minsket i størrelse pga oppblomstringen, samt pga andre kommersielle interesser som feks solsengutleie, noe som er veldig synd. Men, heldigvis kan fortsatt nyte en dag på stranden uten å føle at man ligger oppå folk, så la oss håpe at den offentlige delen av den ikke skrumper ytterligere inn.

Hvis man har et ønske om å slippe unna sand i alle kroppens kriker og kroker, er det mulighet for å leie solsenger på stranden (ikke helt billig) eller rett og slett rigge seg til på den ganske romslige gressplen rett ovenfor stranden. Den offentlige stranden har også flere sanitæranlegg med både tilgang til toalett og dusj og jeg må si at jeg ikke har opplevd et bedre renholdt offentlig toalett noe annet sted.

 

Ønsker man å oppgradere enda et hakk, så tilbyr flere hoteller dagpass til hotellets basseng og strand-fasiliteter. Det finnes også en ren beach club helt i enden av stranden, Zero Gravity, som ganske sikkert vil fenge unge voksne (dvs, høy partyfaktor, til tider en viss kjendisfaktor, skyhøy selfie-faktor og en ikke ubetydelig lydfaktor).

 

The Walk

Som nevnt i innledningen brukes betegnelsen “The Walk” på hele den 1,7 km lange stripa inneholdende bl.a. “The Beach”. Her kan man hver kveld spise på koslige restauranter mens man koser seg med pop-up underholdning eller sikler over noen av glisa av noen biler som cruiser forbi (og dem er det maaange av i Dubai) i emiratet hvor selv politien kjører Bugatti, McLaren, Aston Martin, Ferrari og snart (i følge CNN) også flyvende motorsykler.

 

JBR Plaza

Rett ved siden av Hilton the Walk kan man ta rulletrappen (evt vanlig trapp) opp til JBR Plaza level for enda mer underholdning i form av både 3D blacklight mini-golf og escape room. Ønsker man en treningsøkt av typen gratis, kan man kostnadsfritt låne stedets basketbane (minst folk litt tidlig på dagen) eller lekeapparatene for de minste. Her finnes også et ganske så romslig supermarket, hvor man kan per feb 2019 kjøpe 6 x brus til ca 40 kr (i kontrast til hotellenes blodbris på 40kr og oppover for en skarve brusboks. Her kan man også kjøpe ferske rundstykker (både påsmurt og ikke), ferdigretter som kylliglår, gryterett etc som bare er å varme opp i micro eller be om å få varmet opp i butikken, all verdens frukt (både hele og ferdig oppskjært) et stort utvalg godteri / snacks osv. For å si det slik, vi valfarter til denne butikken når vi er i Dubai, og fyller opp minibar / kjøleskap (avhengig av boforhold).

 

Noen som fortsatt lurer på hvorfor jeg alltid vender tilbake til JBR?

 

 

Dubai – Bluewaters Island

Bluewaters Island er en nyåpnet halvøy på nedsiden av Jumeirah Beach Residence (JBR). Når prosjektet står ferdig (mot slutten av året) kommer området til å bestå av luksushotell, leiligheter, kjøpesenter, lisensierte restauranter, underholdning og, ikke minst, Ain Dubai, et pariserhjul på 210 meter som får London Eye til å virke rimelig puslete. Enn så lenge, derimot, er det kun et par hoteller og noen spisesteder som er åpne, så ikke all verdens som skjer.

 

Lego-versjonen av Bluewaters Island (fra Legoland Dubai)

 

Man kan komme til Bluewaters Island enten via det nye trikkestoppet eller via gangbrua fra stranden ved JBR. På gangbrua har det blitt satt opp benker slik at man kan nyte solnedgangen på den ene siden og båtlivet samt JBRs skyline på den andre siden, så gangbrua i seg selv er absolutt verdt et besøk.

 

Dubai – Mall of the Emirates

Mall of the Emirates kan vel anses å være lillebroren til Dubai Mall med sine rundt «usle» 700 butikker og ca 100 spisesteder. Det er imidlertid nok av muligheter til å svi av feriebudsjettet allikevel.

Men, som et hvert kjøpesenter med respekt for seg selv inneholder også Mall of the Emirates mer enn bare kjøpeopplevelser. For dem som ikke har fått nok av snø og is hjemme i vinter (definitivt ikke meg), så kan dette kjøpesenteret skilte med sin egen skibakke, akebakke og penguin encounter i Ski Dubai.  I tillegg finnes flere kinosaler, samt et  spill arcade, Magic Planet, med høyt lydnivå  (helvete på jord, spør du meg, men veldig populært blant barna).

Det er veldig greit å komme til Mall’en, da den har sitt eget metrostopp. Ellers er det taxi som gjelder med mindre hotellet har en egen daglig shuttlebuss (som fler og fler hoteller begynner å tilby).

Fun fact: på sommeren, når gradestokken kan krype opp mot 50-tallet, så er det mulighet for en gå/joggeøkt før kjøpesenteret åpner. Endeløse ganger å bevege seg i, kjølig og flatt og fint underlag gjør jo dette til et perfekt treningssted.

 

Dubai – Dubai Marina

Dubai Marina er et av de mest populære områdene i Dubai og omfatter bl.a marinaen, Jumeirah Beach Residence (JBR) og den nye Bluewaters Island.

De to sistnevnte vil bli beskrevet i egne blogginnlegg senere, så i dette vil jeg kun ta for meg selve marina-området. Marinaen er verdens største menneskeskapte marina og ligger snaue 5 minutter i gangavstand fra stranden ved JBR. Den består av flere spektakulære bygninger (bl.a The Torch, hvor det brøt ut brann mens poden og jeg var i området i 2015), restauranter, fete båter og en rekke aktiviteter som feks en zipliner fra en av de høyeste bygningene og over kanalen i en fart opp mot 80km/t (som foreløpig har utgått for min del).

Her er noen tips til andre aktiviteter man kan gjøre ved marinaen:

Spise

Favorittstedet mitt i å spise området er Pier 7, som består av 7 ulike, men alle gode restauranter og hvor man kan sitte ute på den halvsirkelformede terrassen og ha kjempeutsikt utover kanalen.

Shoppe

Stedet har også sitt eget kjøpesenter, Dubai Marina Mall. Dette kjøpesenteret blir riktignok ganske knuslete i forhold til Dubai Mall og Mall of the Emirates, men det er absolutt mulig å slå ihjel noen timer der.

Jogge

Rundt kanalen er det en fin joggeløype på tilsammen ca 7 km (må riktignok opp og krysse veien et par ganger). Veldig flat og fin løype med mye å se på underveis.

Middags-cruise

Flere selskaper arrangerer middags-criuse i ulike varianter og både med og uten alkoholservering. Jeg har enda ikke fått vært med på et alikt cruise, men det står definitivt på min «bucket list».

Utendørskino

Området huser flere kinoer og blant dem en utendørskino utenfor Dubai Marina Mall.

Båttur

Det er mulig å booke seg inn på alle mulig slags båttyper for litt sightseeing sett fra sjøsiden. Jeg fikk være med på en liten yacht for noen år tilbake som tok oss forbi Burj Al Arab, JBR og ikke minst på en tur gjennom gamlebyen. Underveis ankret vi opp og svømte inn til en øde liten øy. I det hele tatt en veldig fin opplevelse.

Dubai – Dubai Safari Park

Den gamle dyreparken i Dubai, Dubai Zoo, åpnet i 1967 og huset rundt 230 dyrearter, fra bengaltiger til rev og struts. Som viden kjent, pleier vi alltid å legge turen innom den lokale dyreparken når vi er ute og reiser, men Dubai Zoo har vi skippet frem til nå. Årsaken til dette er at dyreparken har fått en del klager opp gjennom årene for kummerlig forhold for dyrene.

I desember 2017 endret dette seg. Da åpnet, etter flere års venting og stadige utsettelser, Dubai Safari Park dørene til en hypermoderne dyrepark med dyrevelferd i fokus.

Poden og jeg besøkte stedet i Påsken 2018 og synes parken var blitt kjempefin (selv om den selvfølgelig ikke kan måle seg med vår egen Kristiansand Dyrepark).

 

Billetter

Billetter til parken kan enkelt bestilles på nett. For generell inngang til parken + tur med safaribussen (anbefales) koster det ca 200 for voksne og ca 70 for barn over 3 år. Barn under 3 år og seniorer over 60 år får komme inn gratis.

 

4 landsbyer

Rett etter inngangen kommer man inn i den første av 4 “landsbyer”, the Arabian village.

Arabian Village (source: www.dubaisafari.ae)

Her finnes et lite petting zoo, hvor barna kan få klappe noen av dyrene. Her går vi også på trikken (selvfølgelig med AC) som skal frakte oss videre til neste landsby via den arabiske ørkenen hvor man kan se dyr som struts, antilope, ulv og gaselle.

Trikken stopper ved the Asian Village, hvor man kan spasere rundt på området og se på dyr som komodovaran, moon bear og gibbon. Her finnes også et teater hvor de har dyrepassere som viser frem og informerer om dyrene.

Asian Village (source: www.dubaisafari.ae)

Når man har sett seg ferdig i the Asian Village kan man enten ta trikken videre (trikkerne går kontinuerlig) eller man kan gå til neste landsby (5-10 min). I Påsken var det 32-35+, så da Christer og jeg gikk til neste landsby, kikket alle rart på oss der de kjørte forbi oss i AC-trikken.

Neste landsby, Safari Village, er den kuleste av dem alle.

Her gikk vi ombord i en safaribuss (igjen, selvfølgelig med AC) med en enusiastisk guide som tok oss gjennom habitatet for bl.a noen av de farligste dyrene i parken; løve, tiger, nesehorn, flodehest, nilkrokodille etc. Senere vil denne delen bli utvidet med flere dyr, bl.a. elefant.

Den siste landsbyen er African Village, hvor man kan se bl.a. pygme-flodhester, gorillaer og reptiler.  Her finnes også et walk-in aviary, men fantastiske fuglearter og med stier dekket av vifter med vanndamp for avkjøling.

 

Wadi Area

Nå var det som sagt ltt varmt i Påsken, så vi utnyttet ikke muligheten for picnic ved vannet i Wadi-området. Her finnes også en adventure valley (klatrepark), som barna vil stortrives i.

 

Dyrevelferd

Noe av det mest appellerende med denne dyreparken er det fokuset de har på dyrevelferd og utvalget av dyr er gjort på basis av deres evne til å takle klimaet i Dubai. Enkelte av dyrene ble fraktet til Dubai for flere år siden for sakte akklimatisering, det finnes rikelig med overbygg som gir skygge for dyrene og det er til og med laget fake fjell med innebygget AC inne i habetatene. Målet for Dubai Safari Park er å være verdensledende på dyrevelferd, kosthold og etisk behandling av dyrene.
Kunstig fjell med AC for dyrene

 

Alt i alt en veldig fin dag i Dubai Safari Park. Grunnet det varme været, var parken heller ikke fullpakket, noe som passet oss utmerket. Vi gleder oss allerede til neste besøk 🙂
Kart over parken (source: www.dubaisafari.ae)

 

#Reiser #Dubai #Ferie

#Dubai #Ferie #Blogg #Sommer #Ferietips #Reisetips

Dubai – Friday Brunch på Al Qasr

Friday Brunch er en stor greie i Dubai og er et helt fantastisk konsept for oss som faktisk IKKE har lakenskrekk, men som begynner å glippe med øynene i 22-tiden. Den starter gjerne i 12:30-tiden og er ferdig når man er passe champagne-glad i 16-tide. Noen velger å gjøre en helaften ut av det, mens for undertegnede er igrunnen 3,5 timer med mat, mat og atter mat & drikke nok, så det pleier å utgå for min del.

Jeg har brunchet litt forskjellige steder i Dubai, men det finnes virkelig ingen som slår Friday Brunch på Al Qasr. Al Qasr er et fantastisk hotell som ligger helt perfekt til på stranden, rett ved siden av Burj Al Arab (se tidligere blogginnlegg for mer info). Fra det øyeblikket du kommer kjørende opp alléen med forgylte hester på siden, skjønner du at dette blir en luksuriøs opplevelse og den følelsen sitter man igjen med under hele brunchen.

Denne gangen er jeg i Dubai med pode og nevø og hadde egentlig tenkt å gå for en litt rimeligere brunch, men i siste liten klarte jeg ikke å motså nok et besøk på Al Qasr. Man kan jo kanskje si at det er perler for svin å ta med seg barn på en slik affære, med tanke på en pris på nærmere 1200 for barn over 12 år og ca 650 for de under (barn under 3 er gratis), men jeg skal love deg at også de vil få valuta for pengene iform av masse barnevennlig mat, bunnløse brusglass og flere rom (!) med desserter.

Trenger jeg i det hele tatt å nevne at vi koste oss max?

Dubai – Dubai Mall

Det er vanskelig å tenke seg en Dubai-tur uten et besøk på Dubai Mall. Med sine over 1300 butikker og ca 200 café/spisesteder anses det for å være verdens største (and counting…) kjøpesenter. Men, er man mett og dritlei shopping, har komplekset også mange andre aktiviteter å fordrive tiden med:

Waterfall

Det er jo klart, ethvert kjøpesenter med respekt for seg selv må ha et innendørs fossefall eller to.

Dubai Aquarium & Underwater Zoo

Midt inne i kjøpesenteret kan man finne et av verdens største akvarier, Dubai Aquarium & Underwater Zoo inneholdende 10 millioner liter vann. Her kan man gå gjennom en tunnel og sjekke ut stingrays, haier og all verdens annen fisk. Føler man seg eventyrlysten kan man også kjøpe seg en dykketur med haiene, noe vi glatt droppet.

Går man et par etasjer opp kommer man til Underwater Zoo, som bl.a huser King Croc, en 5,5 m lang Nilkrokodille.

Dubai Fountains

Rett på utsiden av Dubai Mall, finner man et stort vann hvor det hver halvtime på kvelden er et show med dansende fontener. Veldig spektakulært og flott.

Burj Khalifa

Rett på utsiden av Dubai Mall finner man også (enn så lenge) verdens høyeste tårn. Her kan man (til en aldri så liten blodpris) kjøpe billetter til utsiktstårnet hvor man får en fantastisk utsikt over Dubai.

Ice Rink

Nå er det vel ikke akkurat skøytegåing som ligger lengst fremme i pannebrasken på denne dama når jeg kommer til Dubai, men skulle lysten komme så finnes det muligheter, da Dubai Mall også huser en skøytebane.

Det finnes også en rekke andre aktiviteter også, slik som flere kinosaler, VR-park, Kidzania og masse mer, så her er det kun fantasien og penger som setter grensen.

Som tidligere nevnt, så finnes det ca 200 spisesteder på Dubai Mall. Valget vårt i dag falt på The Rainforest Café, hvor man spiser inne i en «regnskog» med mange ville dyr som vekkes til live hvert kvarter.

Vi måtte også en tur unna giga-godteributikken Candylicious, men da var vi såpass mette etter middag at vi nøyde oss med å titte.