Koronatrening med høy puls


I disse dager utføres en høyst tiltrengt nasjonal dugnad for å begrense koronasmitten mest mulig. Dagene går derfor med til å hjelpe pode med skolearbeid kombinert med hjemmekontor med I snitt 5 Teams-møter daglig. Man kan jo bli mentalt svett av mindre, men heldigvis er vi ikke mer i lockdown enn at vi kan bevege oss ganske fritt…. bare man tar hensyn.

Det har de siste dagene vært en del skriverier om joggere som pustende og pesende feier forbi fotgjengere med en avstand godt innenfor de anbefalte 1 meter og i kommentarfeltene har temperaturen til tider vært høy. Vil derfor sporenstreks nevne at mine gogge-økter som oftest skjer ved morgengry og at jeg så godt som aldri er i nærheten av “sikkerhetssonen” i forhold til andre.

Jeg vet at det blir ganske litt navlebeskuende å skrive et innlegg som handler om noe så trivielt som at formen min SUGER for tiden, i disse koronatider, men skitt au. Det går an å ha flere tanker i hodet av gangen (noen av oss er faktisk belemret med i overkant mange tanker av gangen, noe som gjør fysisk aktivitet på grensen til utmattelse en nødvendig mental aktivitet).

Nuvel, tilbake til min elendige form. Jeg har siden i fjor sommer jogget / gogget jevnt og trutt 2-3 ganger i uken, men ser jeg noen fremgang? Ikke en DRITT!! I går klarte jeg til og med det kunststykket å få ca 40% av treningsøkten min i sone 5 og treningsklokka mi sa at nå var det bare å legge seg nedpå i 72 (!) timer før neste treningsøkt.

I september er jeg og en vennegjeng påmeldt til Medoc Marathon i Bordeaux, et maraton hvor man (i år) skal kle seg ut som filmstjerner og hvor løypa går gjennom en rekke vingårder og hvor de serverer både østers, vin, ost, skinke samt masse annet snadder ved drikkestasjonene. Nå er det vel høyst usikkert på om dette løpet i det hele tatt kommer til å bli avholdt, men man får i det minste forsøke å jobbe mot det målet å komme seg gjennom innen tidsfristen på 6:30.

En utilsiktet fordel med å ha hjemmekontor er selvfølgelig at man plutselig får en time ekstra om morgenen til trening istedenfor å gjøre pode og meg selv klar for skole/jobb, så da er det muligheter for å kunne legge inn litt selvdisiplin (les: trening). Fordelen med å trene ved soloppgang er selvfølgelig at det å holde 2m avstand til andre går som en lek da de eneste andre personene som er å oppdrive i parken er en og annen hundeeier.

Så til alle medjoggere/medmosjonister der ute: keep safe og hold avstand…

Dubai: Roda Amwaj Suites – perfekt strandlokasjon til en rimelig pris

 


Reiser man med storfamilien eller eventuelt flere familier sammen over 9 dager er de fire tingene som står høyest på min prioriteringsliste: lokasjon (må ligge nær stranden eller i det minste ha et bra bassengområde), minst 2 bad (enough said…), space (greit å ha et lite avlukke man kan trekke seg tilbake til) og, ikke minst, pris (type “valuta for pengene”). Roda Anwaj Suites må jeg si scorer høyt på alle disse fire kriteriene.

Roda Anwaj Suites er et leilighetshotell bestående av flere høyreiste bygninger med enkelte hotellfasiliteter som baggasjefrakting, reisedesk, daglig rengjøring, mulighet for å bestille mat til leiligheten og to middels store bassenger.

Lokasjon: Roda Amwaj Suites ligger i Jumeirah Beach Residence og det tar ca 1 minutt fra man står på utsiden av bygningen vår (bygg 5) til man befinner seg på den store, offentlige stranden, noe som burde være innafor for de fleste.

Leilighet (bad og space): Reisefølger besto denne gang av ei venninne med sønn på 11 og poden på 12 og meg. Vi gikk for en leilighet på ca 120m2, med 2 soverom, 3 bad (!), kjøkken, stue/spisestue og et lite vaskerom. Med andre ord, ingenting å si på plassen. Leiligheten var greit rengjort og godt vedlikeholdt, selv om møblene ikke akkurat var av den nyeste sorten. Terrassen var imidlertid litt stusselig med kun et lite plastikkbord med 2 stoler som både har sett bedre og renere dager.

Pris: Vi betalte for 8 netter I vinterferien litt i overkant av 13.500 kr for 8 overnattinger, så absolutt en innertier økonomisk sett!

Vi lagde litt mat selv (plenty av velassorterte matbutikker i området) og spiste resten av måltidene ute, så vi benyttet ikke tilbudet om mat fraktet til rommet. Jeg prøvde imidlertid treningsrommet en morgen. Ikke det beste jeg har sett, men hadde 3-4 tredemøller, noen få apparater og noen frivekter, så det dugde absolutt for en treningsøkt, når jeg til slutt fant frem (måtte til slutt geleides av en ansatt mellom en labyrint av en parkeringskjeller for å komme dit).

Anlegget består av to middels store bassenger, et som er åpent på morgenen og et som er oppe på ettermiddagen. På grunn av de høye bygningene i området, så ligger bassengene i skyggen deler av dagen, men det gjelder stort sett alle bassengene i området. Det er ingen servering ved bassengene, men det er mulig å ta med seg medbragt (NB! ikke alkohol). Ønsker man solseng, så må man være tidlig ute, da det ikke er så mange av dem. Hvis jeg derimot hadde reist med små barn og hadde planer om å ligge ved bassengkanten hver dag, så hadde jeg kanskje valgt et annet hotell med litt bedre fasiliteter, men for vår del var det helt greit og vi var innom hver dag etter stranden for et kveldsbad. Badehåndklærne vi fikk utdelt ved bassenget var store og myke og det var også mulighet for å ta med seg disse ned til stranden, noe vi benyttet oss av.

Så, som en oppsummering, med mindre man stort sett skal oppholde seg ved bassenget, er Roda Amwaj Suites absolutt et veldig godt valg på Jumeirah Beach Residence.