Sandefjord: Fruvika – idyllisk kystperle

Ca 10 km utenfor Sandefjord, på Vesterøya, kan man kjenne historien suse forbi i restene av tyskernes kanoner på Folahavna. Dette er et av Sandefjords mest populære utfartssteder og det slettes ikke uten grunn.

Men, ønsker man seg en tur med litt mindre folk og med litt mer barnevennlig tilgang til sjøen, er Fruvika absolutt ikke et dårlig valg.

For å komme dit, kjører man helt ut på tuppen av Vesterøya og parkerer på parkeringsplassen som også leder til Folahavna. Men, istedenfor å følge veien fra parkeringsplassens sørvestre hjørne, tar man den parallelle grusveien som starte sånn ca ve parkeringsskiltet. Under én km senere befinner man seg på en idyllisk liten sandstrand, perfekt for late sommerdager med grei avstand til naboen.

Ønsker man å utvide mosjonsfaktoren, kan man følge kyststien videre helt til man kommer ut på Vesterøyveien rett før Vøra badestrand (som også er en fabelaktig strand, dog ikke med samme muligheter for privatliv). Et par kilometer senere er man tilbake ved bilen og kan klokke ca 6,5 km med hverdagsmosjon. Selv om badetemperaturene ikke er all verden, så er iallfall denne turen en helt innafor søndagsktivitwt.

Ulabrand i Larvik – bikkjekaldt, men ull er gull😊

Med en pandemi som stadig setter begrensninger for vår bevegelsesfrihet, er jeg evig takknemlig for at jeg bor i Vestfold og Telemark, hvor det er mye natur per innbygger og hvor det overhodet ikke er vanskelig «å holde meteren».

Dagens tur gitt til Ulabrand ved Ula i Larvik. Ula strand var et sted jeg hyppig frekventerte i min ungdom da beach-volley var livet og er også stedet hvor jeg og en venninne telefontertoriserte daværende leder av «Norge mot innvandring», Arne Myrdal, fra en (wait for it…) god, gammeldags rød tekefonkiosk.

Nuvel, til tross for at jeg tilbragte flere sommere på stranden ved Ula, hadde jeg faktisk aldri satt mine bein på Ulabrand før; en topp med fantastisk utsikt utover fjorden, men som dessverre befinner seg i motsatt retning av stranden (noe jeg antar er grunnen til at jeg måtte pushe 50 før jeg klarte å karre meg opp for å nyte en stk utsikt.

Fra Ulabrand er det mulighet for å hente seg på flere turer i nærområdet, så en vandretur her er virkelig å anbefale for alle generasjoner.