London – båttur på Regent’s Canal

De fleste forbinder vel London med yrende folkeliv og massiv shopping, men ønsker man seg en stakkars time med mer rolig atmosfære, så er virkelig en kanalbåttur fra Little Venice til Cambden Market å anbefale.

Det finnes mange tilbydere av slike båtturer, men valget vårt falt på Jason’s Trip på grunn av live guiding. Ikke ante jeg hvilken historier som lurte seg bak de smale båtene som beveger seg opp og ned langs kanalene i London og hvordan disse på 18/1900-tallet ble trukket frem og tilbake av hester og var viktigste transportmiddel for bl.a kull til fabrikkene i sentrum.  For båtturen betalte vi 12 pund for en enkeltreise (18 pund t/r) og den tok ca 45 min.

 

En litt Ludvig-fra-Flåklypa følelse…

De som kjenner meg vet jo at jeg lever for å relse og jeg var da også på reisefot helt til det øyeblikket Norge stengte ned 13. mars 2020. Siden da har jeg, i tråd med alle reiseregler, stort sett holdt meg i hjembyen, med noen sporadiske sprett oppi fjellheimen.

Så kom åpningen av Norge og avvikling av reiseråd (i allfall for oss fullvaksinerte) og da begynte det definitivt å rykke i reisefoten. Torsdag var dagen da jeg for første gang på 1,5 år satte relativt reiserustne føtter på fremmed jord, hvor jeg febrilsk forsøkte å umdertrykke min «indre Ludvig» som forsøkte å overtale meg om at «detta er farli». Men, det gikk overraskende greit å overkomme angsten- in-spe, så nå nytes London til det fulle.

De eneste reiseregler som gjelde inn i UK etter 4. oktober, er at man (såsant man kommer fra et grønt land) trenger å booke en dag-2-test før avreise. Denne testen har vi tatt i dag i nærheten av Borough Market, så da er det bare å krysse fingrene for at den er negativ…