Berlin – Elvecruise langs Spree-elven

På en dag hvor Berlin badet i solskinn hvor selv jeg kunne droppe ullskjerfet og kun gå med tynn genser og jakke (dvs omtrent alle andre gikk med T-skjorte), virket det som en god idé å ta et elvecruise på Spree-elven.

Spree-elven er en over 380 km lang elv som slynger seg gjennom flere delstater i Tyskland og munner ut i Berlin.

Det er flust av tilbydere som tilbyr elvecruise i alle former, både hop on/off varianter og cruise med bordservering som tar mellom 1 og 5 timer. Siden vi allerede befant oss nede ved togstasjonen ved elva, hoppet vi spontant på den første båten vi fant og tilbragte en solfylt time langs elva med fantastisk utsikt til museumsøya, TV-tårnet, Riksdagsbygningen og mye annet, akkompagnert av et lydbånd som guidet oss gjennom attraksjonene på både tysk og engelsk.

Prisen for vårt timescruise med Rederiet Bruno Winkler var EUR 16 og var vel verdt prisen. Det besto i en rundtur med både start og stopp ved Friedrichstrasse jernbanestasjon. Nå var det som sagt strålende solskinn på vår ferd, men et elvecruise kan også nytes fra en stor og romslig restaurant med store vinduer på undersiden av soldekket.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg