Berlin – Museumsinsel (Museumsøya)

Berlin er definitivt mer enn maraton, elvecruise og currywurst, byen huser også noen fremragende museer, en rekke av dem beliggende på en egen øy – Museimsinsel (Museumsøya). Her finner man både Neues Museum, Altes Museum, Pergamon Museum, Bode Museum og Alt Nationale i gangavstand fra hverandre og midt i blant dem finner man et av Berlins største landemerker; Berliner Dom.

Berliner Dom huser over 100 konserter i året og for EUR 7 kan man også ta seg en runde inne i den evangelistiske katedralen som ble innviet i 1905. Vel så interessant er utsiden av katedralen hvor man kan se spor etter utallige kulehull fra krigens siste siste dager som har blitt dekket over så godt det lar seg gjøre.

Ved tidligere besøk har vi vært gjennom alle museene på øya, men på denne regntunge dagen (aks bitte-lille-maratondag), valgte vi å spare beina og nøyde oss med et besøk på Altes Museum (gamlemuseet med fokus på gresk, romers og etruisk historie, samt Alt Nationale (Adolph Menzel-kolleksjon samt flere impresjonistiske mesterverk). På sistnevnte var jeg litt over middels sauset fra forkjølelsen jeg ikke helt klarer å bli kvitt, så jeg beveget meg etter en stund mot galleriets café. Det besøket var imidlertid en gedigen skuffelse. Dårlig utvalg, sikkert 30 grader i lokalet som også var gift shop, samt kun 3 bord med noen få puffer som selvfølgelig var opptatt. Endte derfor opp på en benk ved utgangen til kjæresten var ferdig med sin runde.

Men for all del, ikke la min avsluttende litt mugne kommentar skremme noen fra å oppsøke museumsøya,  bare sørg for å være ferdigspist/-drukket før besøket. Inngangsbilletten for hvert av museene er EUR 10, men for EUR 19 får du en kombibillett som gjelder hele øya. Noen av spesialutstillingene koster imidlertid litt ekstra, slik som Yadegar Asisis «Ancient Metropolis» på Peegamonmuseet. Vi var der for noen år siden og det var helt fantastisk hvordan kunstneren hadde klart å illustrere scener fra Keiser Hadrians tid i Italia ca 130 etter Kr. For EUR 6 ekstra på kombibilletten kan du også bli «blown away» av denne fantastiske utstillingen.

Tyskerne har forøvrig virkelig skjønt hvordan de skal stille ut sine kunstskatter. Alle museumsbygningene er nemlig kunstverk i seg selv og formelig oser av historie.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg