Berlin – Sightseeing på E-scooter

Berlin er en flat og fin storby det er lett å bevege seg rundt i. Avstandene kan imidlertid bli litt lange og når fortsatt har litt feber og vondt i halsen etter flere dager i senga samt at man har sarte føtter som ikke må slite seg ut før maraton om kun få dager, er det greit med litt hjelpemidler så man ikke sliter seg ut. I vårt tilfelle endte vi opp med en E-scooter (elektrisk sparkesykkel).

Berlin har, som Norge, åpnet for bruk av E-scooter med en max-fart på 20 km/t og prisene ligger på ca 1 EUR for å låse opp sparkesykkelen og ca 20 cent per minutt i bruk. Vi valgte oss den største utleieren i Berlin, Lime, hvor alt på en enkel måte kunne administreres via en app. Lime-sparkesykler finnes det flust av i byen og måten det fungerer på er ganske enkelt at du ser en sparkesykkel, låser den opp med app’en, ruller i gang og setter den fra deg når du er ferdig.

Vi kjørte stort sett på sykkelstien, men også noe på fortauet uten helt å ha satt oss inn i reglene. Googlet meg etterpå frem til at fortau var fy-fy, så oops! Vi satte hver gang sparkesyklene fra oss der det sto noen fra før, men vi sjekket ikke akkurat om det var en base for sparkesykler. Visstnok har politiet i Berlin blitt strengere med hvor man  har lov til å sette fra seg sparkesyklene og selv om vi ikke merket noe særlig til det, er det greit å sette seg inn i de gjeldende reglene før man kjører avgårde.

Berlin rundt på sparkesykkel var ganske så behagelig, med unntak av da vi kjørte på brosteinsgater, noe som var drepen for ryggen. Den egner seg vel også best over korte til medium lange avstander. Vår lengste avstand var ca 5 km og den turen var litt i det seigeste laget.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg