Bile – Kamp – Bile – Repeat

De fleste med poder som driver med en eller annen form for idrett har vel innfunnet seg med en hverdag (og helgedag) som i stor grad består av transport til og fra trening eller transport til + heiing av full hals til poden blir så stor at han/hun beordrer deg til «zip it» + transport hjem. Om det er inne i en klam idrettshall, i en fuktig svømmehall eller ute i snø og stiv kuling så stiller heltemodige foreldre trofast opp for neste generasjons fysisk fostring.

Selv er jeg vel mer eller mindre vokst opp på diverse fotballbaner hvor foreldrene mine, blodfan som de var, fulgte opp sitt lokale lag som vel aldri klarte å kjempe seg lenger opp enn 4/5-div. Til gjengjeld så lærte vi barns tidlig å snappe opp diverse ukvemsord  både dommere og motstanderlag (tror «dommerjævel» faktisk var et av mine første ord…).

Noen år senere var det meg foreldrene mine fulgte opp med å være, om ikke veldig upartiske så iallfall ganske så entusiastiske, supportere innenfor både håndball, svømming og volleyball. Manglende regelkunnskap ingen hindring, her var det heiing på høyt nivå, helt til jeg ga dem ultimatumet om å holde munn eller bli hjemme.

En god slump år senere er det min tur til å reise land og strand rundt for å heie på poden og selv om det er mange kamper med en god beta kjøretid, så er det supergøy å følge utviklingen til gutta fra kamp til kamp. Er imidlertid evig takknemlig for at han har valgt en innendørssport, spesielt når jeg kjører forbi fotballtreninger/-kamper når gradstokken har dippa under 0 og det laver ned med snø.

Det er ikke mange årene vi foreldre er velkomne til å delta så aktivt i barnas liv når de begynner å nærme seg puberteten, så her gjelder det å nyte enhver kvalitetstid man kan suge til seg før man er hjemme igjen og nok en gang blir prioritert bort til fordel for Playstation.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg