Blondie og lånebilen – ukens puteøyeblikk


Jeg har aldri skrytt på meg verken gode bilkunnskaper, kjennskap til dekkskift eller i grunnen noe som helst interesse for bil annet enn som et transportmiddel som på en ganske komfortabel måte skal frakte meg fra A til B. Denne lunkne holdningen til alt som har med bil å gjøre, har jeg i grunnen sluppet unna med i alle år. Viking hvis problemer oppstår på vei og dekkhotell med vaskeserice har vært mine redning i så måte. Min perfect score fikk seg imidlertid en god knekk på mandag, da bilen min skulle på service og EU-kontroll. Vel var det mandag morgen og trettheten  var still going, men maken til et potpourri av blemmer på en dag skal man lete langt etter. Nå, nesten en uke etterpå, banker jeg mentalt fortsatt hodet i veggen bare ved tanken….

Nuvel, klokken 07:30 svingte jeg inn på parkeringsplassen ved verkstedet og leverte fra meg nøkkelen. Jeg hadde bestilt en lånebil for dagen, slik at jeg kunne komme meg tur/retur jobb, men det viste seg at de kun hadde en litt eldre modell inne, men den skulle jeg til gjengjeld få låne gratis. Måtte bare fylle på litt bensin. Greit nok, 500 kr spart…. Første hinder var at bilen hadde automatgir, noen jeg kun har kjørt én gang tidligere og det for endel år siden, men etter litt rusk i starten, fikk jeg forsåvidt dreisen på det. Jeg klarte imidlertid ikke å bli kvitt duggen på innsiden av vinduene selv om vifta sto på fullt, men jeg hadde heldigvis sokker fra podens seneste besøk i trampolineparken i veska, så de fikset den jobben. Jeg sjekket bensinmåleren for å sjekke hvor mye bensin det var igjen, sånn i tilfellet jeg kunne slippe unna uten å fylle på, men måleren lå klistret på den røde streken, så da tenkte jeg at her var det bare å styre mot første og beste bensinstasjon.

På bensinstasjonen fylte det seg ganske kjapt opp en kø, noe som gjør meg ekstra stresset når jeg skal fylle bensin. Først sto jeg å fomlet med bensinlokket, som jeg ikke klarte å få opp. Klarte å tenke tanken om at bilen var såpass gammel at kanskje bensinlokket måtte åpnes via en knapp inne i bilen, men neimen om jeg klarte å finne den. Til slutt måtte jeg ringe verkstedet for å høre hvor den var lokalisert (dagens første blonde øyeblikk der altså…). Så måtte jeg ringe én gang til for å forsikre meg om at det var en bensinbil og ikke diesel. Så var jeg endelig klar til å starte fyllingen, men slangen ville liksom ikke fylle, men klikket i et sett. Så ser jeg at det renner bensin ut av toppen på bensintanken, og da blir jeg noe stresset. Først etter å ha tuslet bort til fyren bak meg i køen og bedt om unnskyldning for at jeg brukte så lang tid, hvorpå han ble med meg bort for å hjelpe, fikk det ikke til å stemme og spurte meg om tanken virkelig var tom, klikket saker og ting på plass i min blonde, lille hjerne. Tenkte tilbake på måleren som lå på den røde streken og kom plutselig på at den jo lå på F og ikke på E-streken. Tanken var med andre ord FULL og der forsøkte jeg å fylle på mer!

Jeg fikk takket den hjelpsomme mannen for assistansen og holdt på å sprute litt bensin på ham da jeg satte slangen på plass. Jeg hadde til da klart å fylle 1,5 liter og minste tillatte kvantum er 4 liter, så da måtte jeg en tur innom kassa for å tilstå min tabbe og få de til å hjelpe meg å avbryte transaksjonen. Så kunne jeg endelig sette meg inn i bilen igjen og etter et lite minutt hvor jeg forbannet meg selv på det groveste, klarte jeg å karre meg til jobb uten flere miserer. Med unntak av at jeg satte bilen i D isteden for R da jeg skulle dra fra jobben og således holdt på å hoppe inn i noen kampesteiner, klarte jeg også veien tilbake til verkstedet sånn relativt greit. Fikk da “gladmeldingen” om at ryggekamereaet var gåent og at bilen måtte inn på verksted igjen om 14 dager, men da skal jeg få noen til å skysse meg videre for lånebil blir det iallfall ikke med det første….

Men, for å se positivt på det; EU-kontrollen ble godkjent og bilen ble grundig vasket både innvendig og utvendig (noe som tilhører sjeldenhetene)….

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg