Covid-19 testing på høyt nivå (med innslag av vold)

Etter over et halvt år uten å tiltrekke meg verken virus eller bakterier, tok flaksen slutt på torsdag morgen. Da våknet jeg til hodepine, tett nese, litt rusk i halsen og dottfølelse i øret. Ikke noe store greier, men nok til at jeg valgte å jobbe hjemmefra med håp om at det skulle blåse over.

Blåse over gjorde det imidlertid ikke. På kvelden ble jeg tvertimot metaforisk nærmest blåst i bakken av  et snik-feber/hoste-angrep, som bare ble verre og verre utover natten.

Vanligvis ville man jo bare stappet i seg en cocktail av paracet og ibux og dratt på jobb på morgenen, men vi befinner oss i spesielle tider, så allerede etter de første par timene med natthoste, bestemte jeg meg for å bestille en Covid-19 test. Da viruset ikke akkurat blomstrer i Sandefjord for tiden og jeg ikke har krysset bygrensa på en stund, var jeg ikke kjempeurolig for positivt resultat, men paragrafrytter som jeg er, gjør jeg det jeg blir bedt om ved nyoppstått luftveisinfeksjon – bestiller meg en time.

Da har vi kommet til innleggets egentlige kjerne – testkapasitet og ventetid. Sandefjord åpnet for bestilling på nett for et par uker siden, så da jeg kl 2 i natt bestemte meg, var bestilling av time gjort på et par minutter via kommunens nettside. Da jeg kom til selve teststasjonen kl 08:30, ble jeg først registrert og fikk utdelt informasjonsskriv samt munnbind før jeg etter ca 5 min ventetid ble geleidet inn i testlokalet.

Selve testen var like forferdelig som jeg hadde sett for meg og jeg er ikke akkurat stolt over at jeg dasket bort armen til damen som forsøkte å probe hjernen min via nesa. Ren refleks, så ved neste forsøk måtte jeg sitte på hendene mine til det var overstått. Heller ikke halsprøven besto jeg med glans. To forsøk måtte til her også og damen burde prise seg lykkelig over at jeg ikke hadde spist frokost, for brekkerefleksen dundret inn.

Nuvel, knappe 5 min senere satt jeg i bilen på vei hjem og jammen ble ikke testresultatet publisert på Helsenorge rundt 9 timer senere. En STOR kudos til helsevesenet i Vestfold for en særdeles empatisk testgjennomføring og ikke minst en rasende effektiv testanalyse. Testen viste seg ikke uventet å være negativ, så da er det bare å legge seg nedpå og hvile seg i form igjen.

Til tross for litt ubehagelig test, kommer jeg selvfølgelig til å teste meg på nytt hvis symptomer skulle komme igjen og oppfordrer alle andre til å gjøre det samme. Kollektivt ansvar er vårt eneste håp for å kontrollere smitten frem til en vaksine er på plass.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg