Dubai – barnslig seier over håndklemafiaen og en behagelig hjemreise

Håndkle-mafiaen; de dukker opp på alt som kan krype og gå av hoteller som lukter charter og så også på mitt hotell i Dubai. Dessverre har både Tui, Apollo og en rekke andre utenlandske charterselskaper dette hotellet på sin liste for sommersesongen.

På sommeren er det opp mot 45-50 grader i Dubai, så med andre ord ikke akkurat høysesong. For meg er jo dette helt perfekt da jeg kan rigge meg til ved bassenget kl 07:00 på morgenen i behagelige 35 grader og såha bassengområdet omtrent for meg selv frem til jeg gir fra meg solsengen og trekker meg inn i et aircondition-område i  11/12-tiden for lunsj og så slapper av på rommet litt, går og trener for så å trekke ned på stranden på ettermiddagen for et kveldsbad og en magisk solnedgang. Poenget er at det ikke er noe problem å skaffe seg en solseng, men den er muligens ikke lokalisert rett ved bassengkanten. I mitt tilfelle måtte jeg gå max 15-20 meter til bassenget, så store avstander var det ikke akkurat snakk om.

Vel, tilbake til håndkle-mafiaen. De første dagene var jeg som sagt på plass ca kl 7 på morgenen og da var allerede de 6 beste plassene ved bassengkanten holdt av med håndklær. Da jeg gikk til lunsj i 11/12-tiden så hadde jeg ikke sett snurten av annet enn håndklærne, men da jeg var tilbake i 15/16-tiden, så var de gjerne okkupert av 6 voksne mennesker.

Altså, jeg er som sagt ikke avhengig av solseng ved bassengkanten, men foretrekker en mer privat plassering et stykke unna. For barnefamilier derimot, er jo disse plassene gull verdt så de kan holde småtrollene under konstant overvåking, så da klarte jeg ikke helt å la være og irritere meg over synet av de tomme sengene (samt over gjøken som lå på en solseng ved bassenget og asket og stumpet røyken rett på bakken hvor barføtte smårollinger løp rundt) mens jeg tok min svømmeøkt på morgenen.

Siste dagen tenkte jeg ondskapsfullt nok at nå var det payback time for håndkle-mafiaen. Jeg dro meg ut av senga kl 6 og var ved bassenget en liten stund etterpå og passet på å holde av de to midterste av håndkle-mafiaens vanlige solsenger og ansiktsuttrykkene til mafiaens 2 utsendte når de kom med en haug av håndklær i 6:45-tiden var priceless. Barnslig? Absolutt. Verdt det? You Bet!

Etter at håndkle-mafiaens utsendte slukøret måtte velge seg andre senger denne dagen før de trakk  seg tilbake, så ga jeg bort sengene mine til den første og beste barnefamilien og migrerte over til min vante lille private gressflekk.

Nuvel, i dag morges var det på tide å komme seg til flyplassen for hjemreise og da flyavgang var allerede kl 07:25, valgte jeg en hotellbil fremfor en vanlig taxi kl 04:30. Litt dyrere (AED 120 vs 95), men vel verdt å slippe og stresse med dette midt på natten.

Jeg hadde spandert på meg ekstra benplass på flyreisen hjem og jommen fikk jeg ikke også en hel rad for meg selv i tillegg til fantastisk benplass. Fantastisk start på reisen så ikke så rart at den ca 7 timer lange flyreisen føltes super smooth.

Men alas, godfølelsen ga seg raskt etter landing på Gardermoen og verdens tregeste (eller i det minste opplevd tregeste) baggasje-håndtering. Men, heldigvis kom kofferten til slutt og jeg rakk akkurat frem til perrongen da toget skulle dra. Togturen gikk merkelig nok helt knirkefritt og endelig var jeg hjemme hos liten pode, som hadde ofret litt PS4-spill for først å gå tur med mormor og så møte mamsen på togstasjonen.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg