Elementisk stressmestring

Det hender det kommer dager hvor uløselige tanker opptar litt for mye plass i et lite hode og man begynner å føle trangen til å gå langt pokker i vold ut i skogen for å bare primærhyle ut sin frustrasjon.

I går kom jeg over et annet alternativ, som riktignok hadde enkelte ubehagelige episoder underveis, men som i det minste resulterte i en atskillig roligere  kropp og balansert hode.

Denne helgen skulle jeg på hyttetur på Gaustablikk ned gode venner. De andre skulle ikke dra fra Sandefjord før i 15-tiden, men da jeg hadde fri den dagen, bestemte jeg meg for å dra tidligere opp og traske opp Gaustatoppen mens jeg ventet.

Yr hadde tidligere i uken lovet meg sol og 14 grader ved start og -4 og opphold på toppen, men allerede ved Stavsro parkering, hvor jeg ble møtt av et tåketeppe, skjønte jeg at værgudend hadde bestemt seg for ikke å spille på lag.

Med bare noen få meters sikt og med musikk på øret, satte jeg avgårde mot toppen. Et par steder klarte jeg å misse stien, men mangel på markører gjorde at jeg fort fatta lunta og fikk snudd i tide og korrigert kursen.

Temperaturen sank kjapt på vei oppover og snart begynte elementene å yppe til brål. Regn gikk over til snø og balansering på glatte steiner med liten kuling som truet med å blåse meg over ende, ble turen relativ strabasiøs. Positivt var det at jeg var nærmest var folketomt i fjellet (traff bare en guttegjeng på 4) og at jeg var for sliten til å tenke på  tidligere frustrasjon da jeg våt og frossen kavet meg opp de siste trappetrinnene til Gaustatoppen Turisthytte.

En varm og trivelig turisthytte som serverte varm tomatsuppe var rett og slett en innertier. Etter å ha skiftet til tørt tøy og sittet litt foran varmeovnen med et lånt teppe, ble det Gaustabanen ned igjen. Jeg fikk på en liten smell da shuttelbussen tilbake til Stavsro ikke kjørte denne dagen, men i de snaut 4 km gikk i det minste langs asfaltert vei, så jeg slapp å balansere på glatte steiner.

Summa summarum: en fantastisk tur for å klarne hodet og virkelig kjenne på friskt, norsk fjellvær.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg