Forfots-løpetrening med realt backlash…

Som nevnt tidligere så har jeg altså begynt på løpekurs for endelig, etter 13 maraton, å lære meg og løpe. Det er selvfølgelig som med gamle hunder og nye triks, det er om ikke umulig, så iallfall vanskelig å avlære seg alt gammelt grums til fordelt for ny og forhåpentlig mer spenstig løpestil.

 

Nuvel, som jeg skrev forleden så sliter jeg litt med å oppnå naturlig følelse der jeg øver meg på korte, kjappe trinn og tripper avgårde med ikke så veeldig løse og ledige ankler (som visstnok er veldig viktig). Men, på onsdag kom jeg på noe jeg trodde var superglupt og det var forsåvidt ikke en dum tanke, det var bare at jeg ikke tenkte den helt gjennom.. Løper man uten sko så løper man naturlig på forfot, men siden det ikke akkurat frister med barbeintsløpig på verken grusete veier eller kald/våt sand akkurat nå, tenkte jeg at jeg skulle forsøke på tredemølla isteden. Jeg forsøkte først med sokker, men hadde da følelsen av at jeg sklei, så gikk derfor over til barbeint. Det gikk aldeles glimrende i 10-12 minutter, selv om jeg jo merket at det begynte å svi under føttene. Tredemølla, en 12 år gammel sak som ikke akkurat er av ypperste merke og bl.a. titt og ofte både gir meg støt og slår ut sikringen, får nemlig også et veldig varmt løpebånd. Så, enden på visa var 2 fete brannsår på forfot og problemer med ganglaget helt frem til i dag, hvor jeg i det minste klarte å gå uten at det så ut som om jeg hadde gjort i buksa…. Men, har ikke helt gitt opp tanken på tredemølla, så neste gang skal jeg forsøke med antiskli-sokker fra Gravity Trampolinepark. Det burde holde de verste blemmer/brannsår på avstand får jeg håpe.

4 kommentarer
   1. Det var en impulsidé det ned tredemølla, bare for å få inn et mer naturlig løpesteg. Har ikke noe mål om forfotsløping, men mer mellom-fot etterhvert, men først må jeg bare avlære meg bakfotsjoggingen jeg har bedrevet i flere tiår😊

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg