Geiranger Skywalk – Dalsnibba Utsiktspunkt

Er det noe som det store Vestland er gode på, så er det spektakulær utsikt; og Dalsnibba (Geiranger Skywalk er intet unntak).

Vår ferd startet denne gangen på et regntungt Beitostølen og bilturenturen til Dalsnibba skulle etter planen ta i overkant av 3 timer. Men, da sjåføren (les: meg) etter par timer fokuserte mer på å finne et sted å kjøpe mat enn på GPS’en, la vi inn en aldri så liten omvei på en 30 min tid…

Da vi begynte å nærme oss Geiranger på rv 63, kom vi på veien opp til Dalsnibba. Det lønner seg i forkant å sjekke ut om veien oppover er åpen før man planlegger en tur opp, særlig i starten eller på tampen av sesongen. Vi dro i begynnelsen av oktober og da hadde veien vært stengt i flere dager pga værforholdene, men da jeg for sikkerhets skyld stakk en tur innom Dalsnibbas hjemmeside, så jeg til min glede at veien igjen var åpnet, så da var det bare å kaste seg rundt, kjøpe billett (koster 220kr på nett) og starte oppkjøringen opp de relativt luftige svingene.

Vel oppe på toppen finnes det en parkeringsplass, en kafé (som forøvrig var stengt) samt Europas høyeste fjordutsikt fra bilvei (tydeligvis en egen vurderingsklasse når det gjelder utsikt).

Et platå med underlag av rister og glassvegger sørger for et spektakulært (500 m fritt fall), men sikkert, utsyn mot Geiranger og Geirangerfjorden. Helt i enden er det også muligheter for å traske utenfor platået og få tatt noen gjerdefrie bilder. Her er det ikke fullt så rett ned, men med mindre man ikke er ekstremt klønete eller ekstremt risikovillig virket det relativt trygt for ungdom/voksne å bevege seg rundt. Litt tåkete forhold på vårt besøk, men absolutt en opplevelse.

Dalsnibba var vel verdt et besøk på tampen av sesong, men jeg er litt mer skeptisk til om jeg ville tatt turen opp midt i juli og risikert å møte på store turistbusser på veien opp. Det holdt lenge med å møte på en ekstremt fartsglad fyr i Tesla som nærmest lekte James Bond i svingene både på opp- og nedtur.

 

2 kommentarer
  1. Det er fint på Dalsnibba – og helst i en strålende sol-dag 🙂 Da jeg var der sist, blåste det litt og var lettere overskyet.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg