Hjelp til en treningsmotivasjon som lugger

Noen dager er det vanskeligere å motivere seg for trening av utallige mer eller mindre gode grunner som dårlig vær, dårlig form, sliten, kald eller rett og slett fordi en date med potetgullpose og TV virker som en bedre deal…).

På mandag var jeg fortsatt ganske på felgen etter Berlin Marathon uken før, samt snørrete nese og en lei luftveisinfeksjon, så det satt langt inne å møte opp på treningen med Sportsjentene. Spesielt tungt var det fordi jeg rakk hjemom etter jobb først og rakk såvidt å få i meg varmen under et ullpledd på sofaen før det var dags å kle på seg det varmeste treningstøyet i klesskapet og stille til trening.

På dager som dette er jeg veldig glad at jeg er medlem av Sportsjentene, som tilbyr gogge/løpegrupper for alle nivåer og dagsformer. Hadde jeg hatt en middels-til-hard treningsøkt foran meg på mandag, hadde sofaen og potetgullposen helt klart gått av med seieren. Ikke så rent stolt av meg selv klarte jeg imidlertid å stille til start, men valgte å joine gogge-gruppa, en super gjeng med damer som gjorde økten til en lek og var helt i tråd med ambisjonsnivået mitt denne dagen. Akkurat dette er hovedårsaken til at jeg digger Sportsjentene; her er det plass til alle og det det er ingen skam å gå ned et nivå hvis man har en litt dårlig dag sånn rent formmessig eller, for den saks skyld, opp et nivå hvis man føler seg på topp.

Onsdager velger jeg å trene på egenhånd da Sportsjentenes intervalløkt krasjer med pode-logistikk. I dag var det skikkelig drittvær, så igjen merket jeg at motivasjonen for en treningsøkt minket utover dagen. Heldigvis hadde jeg med treningsklær på jobben, slik at jeg ikke måtte hjemom først og jeg skal ærlig innrømme at dette var eneste grunnen til at det ble trening på meg i dag. Økten ble lagt till Marumskogen, der også Sportsjentene holder til og løypa er en 5 km løype med relativt mange bakker, noe som er helt uvant for meg som i alle år har skydd bakker som pesten.

Gammelt bilde fra samme sted da mobilkameraet ikke ville ha overlevd dagens regnvær…

Jeg har bare vært gjennom denne løypa to ganger. Første gang endte jeg med å måtte gå de siste 4 bakkene fordi jeg var helt skjelven, men i dag klarte jeg iallfall å jogge meg gjennom de nærmere 100 høydemeterne. Problemet er bare at gogge-runden min var ca 3 min raskere enn den rene jogge-runden jeg hadde i dag og der er vi ved kjernen av problemet mitt; jeg gogger raskere enn jeg jogger, noen som ikke burde være mulig, men som allikevel er tilfellet. Jeg klarer simpelthen å yte ganske så mye mer over en begrenset tidsperiode hvis jeg legger inn noen gåpauser underveis enn hvis jeg forsøker å holde samme rolige tempo over tid. Men, forhåpentligvis vil dette endre seg etterhvert, så planen er å bli bedre på kontinuerlig jogging og da dra til med en PB (personal best) på maraton  i god tid før jeg pusher 50.

Men før den tid, får jeg jobbe med å erobre bakkene i Marum, slik at en rolig 5 km der ikke lenger krever flere dagers restitusjon i etterkant. I dag er jeg imidlertid fornøyd med at jeg i det hele tatt gikk ut av bilen når dette var det som ventet meg på utsiden…

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg