Let it rain, let it rain, let it rain… (#hurra)

Etter ukesvis (som føles som årevis) har det bøttet ned deprimerende mengder med snø og den pokkers snøskuffa har blitt et fast tilbehør til sarte (nå vablete) kontorhender både før og etter jobb. Med gater som ikke kan brøytes skikkelig pga parkerte biler som sperrer veien, har det vært et sant lite helvete å bevege seg rundt i gatene; både for bilister og fotgjengere. Utenfor eget hus, må jeg nå måke fem meter ekstra ut i gaten for å komme forbi brøytekantene og når det da enda er bilister som finner det forgodt å parkere på utsiden av dette, slik at det nå er så smalt at det jeg måtte borti snøhaugen på motsatt side av veien for å komme meg forbi og inn på egen gårsplass. Selv om jeg helt sikkert hadde sett annerledes på det hvis det var jeg som ikke fant et sted å parkere, har disse bilene rett på utsiden av huset mitt nå blitt mine egne, personlige hatobjekter. “Er det ikke deilig å ha noen å hate…” (Raga Rockers).

Akkurat når jeg var i ferd med å gi helt opp, begynte Yr plutselig å melde REGN, deilig vått regn… en av snøens naturlige fiender (sammen med sol og varme selvfølgelig, men på det nåværende tidspunkt tar jeg velvillig imot alt som kan redusere snømengden). Det er klart, Yr meldte regn på onsdag, sammen med -7 grader. Dette gikk jo selvfølgelig på trynet og endte opp med fallende snø og is isteden og igjen så blusset hatfølelsen opp i meg igjen; denne gangen rettet mot meterologer generelt og Yr spesielt. I går, derimot, beveget gradestokken seg endelig over på rødt og i på ettermiddagen begynte det endelig å regne. I dag våknet vi riktignok til isglatte veier, som gjør at muligens er best å holde seg inne og vente det hele ut. Men, i tillegg kunne jeg samtidig se atskillig forbedringer på snøfronten! Snøhaugene utenfor har krympet med atskillige cm og det er nå mulig å se de møblene på terrassen min som jeg aldri orket å pakke inn i høst (blir spennende å se om putene fortsatt ligger i putekassen eller om jeg faktisk husket på å ta inn disse… er jammen ikke sikker…).

Men, dessverre, det kommer til å bli noen dager med sludd i gatene ettersom is og snø smelter og med parkerte biler som fortsatt sperrer for brøytebilen, tror jeg kanskje jeg skal sjekke ut busstider isteden for å forsøke å navigere bilen gjennom ankelhøy sørpe. Uansett, håper jeg dette var det siste vi ser til Kong Vinter i denne omgang (eller i det minste frem til jeg drar på ferie om en uke). Velger for nå å være forsiktig optimist, men med en opsjon på smelling hvis hvit guffe atter finner veien hit.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg