Løpekurs med smilegaranti

 

Selv om jeg har fullført 13 maraton og et 24 timers-løp, har jeg fortsatt til gode å ha en god opplevelse underveis og det har i grunnen vært et slit fra start til slutt. Medaljene har selvfølgelig gjort at det var verdt alle gangene man bare har ønsket å rulle ut i grøfta for å dø underveis, men det hadde jo vært greit å i det minste klare å glede seg over selve løpsopplevelsen også.

Dette danner bakteppet for hvorfor jeg tenkte at det var greit å tenke nytt.; back to basic om du vil og denne tanken førte til påmelding til Sportsjentenes «Bli glad i å løpe kurs». De gikk skyhøyt ut og lovet, i tillegg til personlig tilbakemelding på løpsteknikk og tips til styrkeøvelser, en smile-garanti. Ja-ja tenkte jeg da jeg gjorde meg klar til første økt og gjeipen allerede hadde begynt å henge pga varslende regn. Men, det skal jeg love…smilet kom frem opptil flere ganger i løpet av økten.

Kurset er lavterskel, men passer for alle uansett form, da gode tips og tilbakemeldinger kommer på løpende bånd. Da sier jeg ikke «for alle» bare for å være falskt inkluderende, jeg mener virkelig for alle, enten man akkurat har rullet ut av sofaen og bestemt seg for å begynne og løpe eller har løpt i mange år. Instruktøren Elin, en psykomotorisk fysioterapeut, hadde virkelig et smittende humør og var (ikke minst) veldig faglig dyktig, så den første time var unnagjort på et blunk. Og det beste av alt, allerede første gang ble mine skavanker sånn rent løpsmessig identifisert, så nå skal det jobbes. Hvem vet, kanskje jeg ender opp med faktisk å like løping? Nuvel, håpet skjemmer ingen, men i påvente av resultatet skal jeg iallfall jobbe med hjemmeleksene til neste gang. Kanskje kan det bli litt fart i denna skrotten likevel…

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg