Løpesteg til besvær

Som tidligere nevnt har jeg meldt meg på et løpekurs som en siste, klamrende håp om å bli, om ikke en god løper, så i det minste en middelmådig en. På første kursdag var lærdommen kort summert at jeg må avlære alt jeg har fomlet med løpemessig de siste 40 årene og så rett og slett starte fra scratch. Fasiten er kortere løpesteg, lande på forfot/mellomfot og hurtigere frekvens.

Vel, det viser seg at det er lettere sagt enn gjort. Jeg har hatt 3 løpeøkter i etterkant, men den nye løpestilen føles fortsatt ikke naturlig og jeg har noen muskler med strekk-in-spe og til tross for å ha tilbakelagt 18 km på 5 dager forteller den pokkers Garmin-klokka at jeg er UNPRODUCTIVE (WTF???). I dag mens jeg trippet 5km i en hastighet som var farlig nær «hurtig gange» ble jeg stadig mentalt minnet på det gamle ordtaket om gamle hunder, nye triks (kan ikke skjønne hvorfor) og utrykket har nå virkelig fått en helt ny mening.

Men, neida… har ikke tenkt å gi meg. Leste i går om Eileen på 84 år som fullførte London Marathon på 6:28, noe som ikke er veeeeldig langt unna det jeg klarer å karre meg inn til, så med tanke på at jeg da har roughly 40 år på meg, er «quitting not an option»

Neste økt skal vi snakke mer om frekvens + trene på motbakke. Å si at jeg gleder meg til det siste ville vært en ren løgn, men jeg ser om ikke annet frem til å lære litt mer.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg