Lotteri for plass i Berlin Marathon 2020

Da jeg begynte å slenge meg på marathon for ca 9 år siden, var det nok å gå inn på det enkelte maratons hjemmeside og registrere seg. Så også for min første deltagelse i Berlin Marathon i 2010.

Kun 2 år senere var sitsen derimot en annen. Oppmerksomheten rundt Abbott World Marathon Majors, som Berlin er en del av sammen med London, New York, Boston, Chicago og Tokyo, vokste i rekordfart og plasser til disse løpene ble raskt ganske så ettertraktet. Resultatet ble at de fleste av disse maratonene (med Boston som et hederlig unntak det det er ganske så vanskelig å sikre seg plass) begynte å innføre lotterier for å gjøre kampen om startplasser, for de som ikke var gode nok for direkte kvalifisering, så rettferdig som mulig.

I årets Berlin Marathon kjøpte vi oss tur via Springtime i Norge, noen som absolutt er et godt alternativ, men som allikevel blir noen lapper dyrere enn å få plass via lotteriet. Et tredje alternativ (fortsatt gitt at man ikke klarer å kvalifisere seg på tid) er  å kjøpe seg en charity-plass hvor man forplikter seg til å donere en viss sum til et godt formål i bytte for en startplass. Jeg gjorde det i New York og endte riktignok med å betale mesteparten selv, men allikevel var det billigere enn å kjøpe en plass via et reisebyrå (vel og merke var dollarkursen den gang på NOK 5,5).

Vel, tilbake til Berlin Marathon. Etter å ha karret til oss den gjeve (og ultrafete, sjekk ut den til venstre under) Six-Star-Finisher-medaljen tidligere i år, har kjæresten og jeg vært på jakt etter et nytt mål. Vi tror nå at vi har funnet det… Deltar man 10 ganger i Berlin Marathon blir man nemlig medlem av den eksklusive Jubilée-klubben, får garantert startplass, egen lounge samt eget startnummer. Kjæresten har nå 5 og jeg 4 deltagelser, så med andre ord ser det ut til at det blir noen Berlin Marathon på oss fremover.

Vi har nå kastet oss på lotteriet for en startplass til neste år og her krysses alle fingre og tær for at lotteriet vil gå vår vei…

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg