New York – High Line Park

Allerede fra 1800-tallet ble tog brukt til å frakte mat inn til Manhattan. Ulempen med en togbane som gikk mellom byen var at folk tenderte til å forville seg ut på toglinja og ble kjørt ned. Etter snaue 100 år med regelmessige blodbad etter påkjørsler, valgte New York å heve eller elevere toglinja et hakk og frem til 1980 foregikk matleveransene over hodene på New York’erne.

I 1980 ble deler av linjen ødelagt og linjen ble lagt ned. I årenes løp rustet togskinnene til og villblomster tok over området. Mange syntes at linja var så stygg at den burde fjernes og en av daværende borgermester (nåværende rablende gal presidentadvokat) Rudy Giulianis siste handlinger var å signere en demolition-ordre.

Heldigvis ble ordren aldri effektuert og krefter begynte å jobbe for at deler av banen skulle gjøres om til en park, bygget rundt de gamle toglinjene og i 2009 ble High Line Park åpnet.

Parken er absolutt verdt et besøk, særlig hvis man er litt sliten av shopping, sightseeing og folkemengder generelt. Ta mer med litt mat, drikke og en god bok og tilbring noen timer i forholdsvis stillhet noen meter over det yrende livet i New York. Sjekk ut thehighline.org for hvordan man skal komme seg opp til parken.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg