Owakudani Black Egg – 7 ekstra leveår, men til en pris…

For en stund siden var jeg og noen venner i Tokyo og der hadde vi en dagsekskursjon til bl.a Hakone og Owakudani Valley, en vulkansk dal med fantastisk utsikt mot Mount Fuji i finvær og med hot springs «en masse».

I denne dalen, som tidligere gikk under tilnavnet «Jigokudani» eller på godt norsk «helvetesdalen», var lukten av råttent egg (eller svovelgass om du vil) ganske så fremtredende, men utsikten var upåklagelig og de varme kildene ganske så fasinerende.

I Owakudani Valley har de en helt spesiell form for egg, nemlig det sorte Owakudani-egget. Innvendig ser det ut som et helt ordinært egg, men på utsiden er det helt sort. Dette er pga at det er kokt i naturlig hot springs-vann, inneholdende svovel og jern. Ryktene sier at ved å spise et slikt egg, får du 7 års lenger levetid. Allikevel valgte jeg å droppe det på en ren magefølelse at dette kun var bullshit (det så viiiirkelig ikke spesielt fristende ut…).

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg