Phuket – snorkling som levende åte

For noen år siden var jeg i Phuket, Thailand med noen venninner og en dag bestemte vi oss for å dra ut for å snorkle. Vi kastet oss på en tur med et lavprisselskap, noen som selvfølgelig bet oss i halen etterhvert; ingen redningsvester, defekt toalett og motorstopp på veien hjem…

Men altså, vi ankret opp i en aldeles idyllisk bukt med dramatiske klippeformasjoner og smaragdgrønt vann. Alt lå med andre ord til rette for min første snorkleopplevelse.

Et problem var imidlertid at helt siden jeg tyvtittet på «Haisommer» da jeg var 7-8 år, så har jeg hatt haiskrekk. Den har riktignok blitt bedre med årene (da jeg var barn perfeksjonerte jeg det å stupe fra klipper, snu meg i lufta og nesten være oppe på land igjen før jeg traff vannflata), men helt borte er den ikke (selv ikke etter å ha binget «Shark week» i et desperat forsøk på eksponeringsterapi).

Men, tilbake til Phuket og vår litt under pari båt med ditto mannskap. Av en eller annen grunn kastet de brød ut i vannet, slik at fiskene strømmet til og man fikk en aldri så liten piranha-følelse; vannet formelig skummet av fisk. Da jeg med lett skjelven stemme spurte om det fantes haier i området, sa han ene simpelthen bare «yes» og dyttet meg uti til fiskene som levende åte. For de som har vært på fiske-spa, kan kanskje forestille seg hva som nå skjedde? Joda, bermen med fisk forlot brødbitene og kastet seg over «the white whale» isteden. Det var en helt grusom opplevelse å svømme i en stim av småbitende fisk, men etterhvert klarte jeg å få karret meg opp i båten igjen.

Etter å ha fått roet meg ned en stund, turte jeg (etter å ha forsikret meg om at de fleste fiskene var forduftet) å bevege meg uti vannet igjen og denne gangen med snorkleutstyr. Ingen haier var å se og opplevelsen var intet mindre enn magisk.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg