Roma – endelig dags for sightseeing

Etter noen dager med slaraffenliv og akklimatisering på Romas ytterkant har vi nå endelig forflyttet oss til selve hjertet av Roma. Hotellet vi skal bo på de neste to nettene heter 9Hotel Cesari og man snubler omtrent over både Pantheon og Trevifontenen (dvs snuble = under 5 min å gå). 

Hotellet er gammelt og har tonnevis med sjarme, med trange, teppebelagte ganger og solide tresenger.

Poden mente dog de burde ta solid med selvkritikk på at verken wifi eller mobildekning var helt på stell fra rommet vårt, men jeg tror nok vi skal klare oss. Utsikten fra rommet er også upåklagelig; her kan vi følge med på livet i de trange brostensbelagte gatene. 

Mens vi ventet på at rommet vårt skulle bli klart, dro vi for å spise lunsj. Vi gikk ned en gate og vips så var vi jo ved stedet vi spiste lunsj forleden. Vi valgte imidlertid en naborestaurant denne gangen, hvor jeg gasset i meg pasta med hummer. Seriøst, hadde jeg bodd her lover jeg at jeg hadde klart å bli bollerund i løpet av kort tid for her kommer det kulinariske høydepunkter på løpende bånd.

Dagen i dag har vært hektisk med høy sightseeing-faktor. Følg med, disse vil bli dekket i egne innlegg etterhvert. Vil imidlertid rose poden, som i nærmere 40+ har trasket over 1 mil i dag med en litt over snittet historieinteressert mor. Har ikke hatt hjerte til å fortelle ham at morgendagen blir enda verre, så her får jeg tenke ut en form for belønning i forkant, tenker jeg..

For middag i kveld gikk vi ut fra hotellet og ca 10m til høyre for en (ikke overraskende) fortreffelig pizza.

Kvelden ble avsluttet med en coke zero på hotellets takterrasse, en liten breezy oase med fantastisk utsikt.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg