Roma – H10 Roma Citta, perfekt lokasjon på utsiden av Roma

Endelig så er jeg tilbake i det klimaet som kler meg best; 35 grader +. Etter en vinter hvor jeg mest hadde lyst til å joine hiet til en bjørnefamilie og ligge og sove blant bløt pels til våren kom, så kan jeg ikke beskrive godt nok den lykkefølelsen som brer seg gjennom kroppen når jeg oppdager at jeg for én gangs skyld ikke fryser.

På søndag satte altså poden og jeg kursen mot Roma og etter en litt dramatisk flyreise hvor en mann fikk hjertestans og vi ble møtt av ambulanse og sikkerhetsvakter på rullebanen da vi landet. Det så heldigvis ut som om fyren klarte seg, så da kunne vi senke skuldre med god samvittighet og starte å nyte.

H10 Roma Citta ligger i Marconi-distriktet, 4-5 km utenfor Roma sentrum. Hovedgrunnen til at vi valgte dette hotellet til de første 5 dagene, var takterrassen med svømmebasseng, noe som kommer godt med i varmen.

Vi booket hotellet direkte på H10-sine hjemmesider etter først å ha meldt oss inn i fordelsprogrammet deres for å få 10% rabatt. Totalt betalte vi ca 1.250 per natt, noe som var atskillig billigere enn hvis vi skulle ha bestilt via agenter som hotels.com eller booking.com. Siden vi bestilte ganske tidlig, fikk vi også frokost inkludert, samt en voucher på 2 stk drikke.

Frokosten ble servert mellom 7-11 og da vi foretrekker litt ro rundt oss når vi spiser, var vi der ca 07:30 hvor klientellet var helt perfekt (les: ikke mange).

Etter en bedre frokost bestående a speilegg, bacon, frukt og varme rundstykker, dro vi på ekskursjon rundt i området for å lokalisere billigere cola zero enn den til EUR 3,50 de hadde å tilby på hotellet. Området rundt hotellet er ikke akkurat superkoslig, med mye søppel og tagging, men til gjengjeld var det en liten kiosk rett rundt hjørnet som solgte kald brus og hvor vi kjøpte opp nesten hele lageret.

Kl 09 åpnet bassengområdet på takterrassen. Bassenget var ikke av det største slaget, men helt greit og målte ca 9 x 6 m. Ellers så var det et jacuzzi, noen solsenger og godt med solstoler der, hvor noen var lokalisert i skyggen (noe junior syntes var perfekt, slik at sola ikke ødela for Ipad-spillingen). I det hele tatt et ganske koslig bassengområdet og det eneste som trekker litt ned er at vi måtte ha på oss noen ultratufsete badehetter når vi badet.

På sommeren har hotellet en poolbar som åpner kl 10:30 og som selger enkle matretter, sorbet-is, snacks og drikke, så etter noen late timer i solsteken rigget vi oss til der for en lett lunsj.

Hotellet har også et bittelite treningsrom som inneholder tredemølle, ergometersykkel, romaskin og litt styrketreningsutstyr. Klarte å karre meg gjennom en halvtime på tredemølla der i dag (såvidt over gangfart) og er mektig imponert over meg selv for det (gjelder bare å legge lista så lavt at man ikke kan unngå å være fornøyd med seg selv…).

Nå hadde vi egentlig ingen andre planer enn slaraffenliv de første dagene i Roma, før vi forflytter oss til et hotell i Roma sentrum for litt krise-sightseeing. Det var før vi oppdaget hvor lett det var å manøvrere seg rundt fra hotellet. Kun få minutters gange fra hotellet stopper 170-bussen, som gpr både til Trastevere og til Roma sentrum. Det samme gjør trikk nr 3 og 8, hvor Trastevere Stasjon-stoppet ligger ca 10 minutters gange unna hotellet. For de som foretrekker taxi, så har hotellet en avtale med et av de lokale taxiselskapene (3570.it), slik at du jan kjøpe deg en voucher på hotellet og så levere den til taxisjåføren som så vil kjøre deg ned til Venice Square, midt i Roma sentrum. Husk imidlertid på at du også trenger en voucher for å komme deg tilbake, samt at det kun kjøres til kl 19 på kvelden.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg