Roma: Trevifontenen – det søte liv

Etter å ha forflyttet oss inn til sentrum av Roma, var vi endelig klare for litt kickass-sightseeing og første stopp på veien var Trevifontenen.

Roma består av utallige fontener, hvorav den største og definitivt mest populære er Trevifontenen. Den sto ferdig i 1762 og kjent for (for utenom sin størrelse og barokk-fasade) sin rolle i den ikoniske scenen fra Felinis «La Dolce Vita» («Det søte liv»), hvor svenske Anita Ekberg bader i den. Skulle man vurdere tanken om å gjøre en re-make av denne scenen, er det imidlertid greit å styre unna om man ikke ønsker å bli transportert bort i håndjern. Det er nemlig forbudt å stikke så mye som en tå oppi den berømte fontenen.

De fleste har vel hørt om legenden om at hvis man kaster en mynt ut i Trevi-fontene er man sikret en retur til “den evige stad”. Det finnes imidlertid en annen legende, som også inspirerte til filmen “Three coins in the fountain” fra 1954. Denne legenden sier at man skal kaste tre mynter i fontenen; den første vil sikre deg en retur til Roma, den andre en ny romanse og den tredje giftemål.

Vel, kjærligheten har jeg allerede funnet og giftemål har jeg forsøkt før, så jeg nøyde meg altså med å kaste én mynt. Hver dag kastes det mynter for ca 3000 EUR ut i fontenen og pengene går til veldedighet.

Blant figurene i fontenen er den mest sentrale, Havets konge, Neptun, omgitt av sjøhester og to tritoner (halvt menneske, halvt fisk) som prøver å holde styr på hestene. En av hestene er rolig og den andre er urolig; dette for å symbolisere hvor lunefull havet kan være. (Kilde: Lonely Planet).

Å dra til Trevifontenen midt på dagen på sommeren er jo å be om å få gå rundt som sild i tønne. Merkelig nok var det ikke så ille som vi hadde sett for oss. Det var selvfølgelig nok av folk der, men det er mulig at hetebølgen holdt endel av turistmassen borte, uten at vi ble så lei oss av den grunn.

Så for å oppsummere: et besøk til Trevifontenen er virkelig å anbefale; det er virkelig spektakulært, veldig insta-vennlig og det beste av alt; det er gratis.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg