Sandefjord: Fruvika – idyllisk kystperle

Ca 10 km utenfor Sandefjord, på Vesterøya, kan man kjenne historien suse forbi i restene av tyskernes kanoner på Folahavna. Dette er et av Sandefjords mest populære utfartssteder og det slettes ikke uten grunn.

Men, ønsker man seg en tur med litt mindre folk og med litt mer barnevennlig tilgang til sjøen, er Fruvika absolutt ikke et dårlig valg.

For å komme dit, kjører man helt ut på tuppen av Vesterøya og parkerer på parkeringsplassen som også leder til Folahavna. Men, istedenfor å følge veien fra parkeringsplassens sørvestre hjørne, tar man den parallelle grusveien som starte sånn ca ve parkeringsskiltet. Under én km senere befinner man seg på en idyllisk liten sandstrand, perfekt for late sommerdager med grei avstand til naboen.

Ønsker man å utvide mosjonsfaktoren, kan man følge kyststien videre helt til man kommer ut på Vesterøyveien rett før Vøra badestrand (som også er en fabelaktig strand, dog ikke med samme muligheter for privatliv). Et par kilometer senere er man tilbake ved bilen og kan klokke ca 6,5 km med hverdagsmosjon. Selv om badetemperaturene ikke er all verden, så er iallfall denne turen en helt innafor søndagsktivitwt.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg