Stonehenge – Et av de 7 moderne verdens underverk

Helt siden jeg var liten har jeg vært fascinert av Stonehenge og dens mysterier. For noen år siden tok jeg derfor turen over kanalen til Salisbury for å se om jeg kunne bli litt klokere rundt spørsmål som: Hvorfor ble Stonehedge bygget og hvordan var det mulig å frakte de flere tonn tunge steinene over store avstander for nærmere 5.000år siden?

Etter noen timer med tog fra London, rigget jeg meg til på et B&B i Salisbury i erke-engelsk stil (jepp, vi snakker fluffy teppe på badet). Påfølgende dag, etter en fet engelsk frokost på en lokal pub (hvor jeg forøvrig var den eneste som kjørte alkoholfritt kl 9 på morgenen) trasket jeg de 13 km ut til Stonehenge og til tross for de kommersielle interessene som omringet strukturen, var det med stor andektighet jeg beveget meg rundt på området og sugde inn stedets mange tusenårige historie.

Så ble jeg noe klokere? Vel, ikke veldig, men det var veldig interessant å høre om de ulike historiene rundt stedets opprinnelse som har versert opp gjennom tusener av år.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg