Tokyo – Besøk på en kattekafé

I et tidligere innlegg skrev jeg om fenomenet kattekafé som begynner å bre om seg i sør-øst Asia generelt og Japan spesielt, hvor det finnes over 300 av dem. Konseptet går i all enkelhet ut på at man betaler for å kunne klappe katter mens man slapper av med en kopp kaffe. Enkelte kaféer tilbyr også myke pledd og muligheter for en nap.

Dette hørtes såpass spesielt ut at vi sporenstreks la det til på bucket-listen over hva vi måtte få med oss i Tokyo. Etter et besøk på markedet i går, satte vi derfor kursen mot Mocha kattekafé.

Prisen for herligheten var JPY 500 (ca 39kr) for de første 10 min og så ytterligere JPY 200 (ca 15kr) per påfølgende 10 min. Reglene var enkle, man fikk lov til å klappe, men ikke løfte, kattene. Det var videre ikke lov å snakke høyt eller skremme kattene, men det var lov til å leke ned dem med kattelekene som var tilgjengelige.

Opplevelsen startet med at alle måtte vaske hendene, erstatte sko med slipperser og plassere alle eiendeler i låsbare skap. Det var også mulig å kjøpe kaffe/brus fra en automat før man gikk inn til kattene. Så var det på tide å gå inn i selve kafédelen og synet som møtte oss var akkurat like surrealistisk som det høres ut som. Vi kom inn i et digert rom, delt inn i 3 avdelinger. I den første avdelingen var det satt frem noen lave bord og noen saccosekker. Ved det ene bordet satt et par unge menn og spilte brettspill mens en katt slappet av på bordet og i en av saccosekkene satt en fyr og leste bok mens han klappet en annen katt.

I den midtre delen var det plassert sofaer med små bord langs veggene. I midten hang det noen «bur» (store nok for katten til å hoppe ut av hvis ønskelig) hvor katter lå og slappet av.

I den nederste delen var det flere stoler med bord og i midten en treinstallasjon hvor kattene kunne klatre eller slappe av.

Overalt i kaféen vandret det katter og over høytaleren ble det spilt rolig musikk og hele stedet var preget av en avslappet atmosfære.

Men hva er det som gjør at kattekafé har lykkes som forretningsidé  og hvordan har kattene det på slike steder? Vel, årsakene er nok mange , med manglende mulighet for å ha egen katt i boligen, for å motvirke ensomhet eller rett og slett for stressmestring er noen. Når det gjelder dyrevelferd finner man vel det samme spekteret som for andre aktiviteter relatert til dyr; alt fra helt greie forhold til regelrett dyreplageri. Her kan dere lese en artikkel fra Japan Times om hva myndighetene i Japan gjør for å sikre dyrevelferden på sine  katte-kaféer.

Da vi var på vei ut fra kattekaféen kom vi også over en ugle-/pinnsvinkafé og da måtte vi jo få med oss dette også. For JPY 1500 (ca 60 kr) fikk man fri drikke og kunne være der så lenge man måtte ønske.

Også en veldig spesiell opplevelse på en merkelig, merkelig dag…

I

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg