Tokyo – Dagstur til Mount Fuji med Hakone og Shinkansen

Mount Fuji er det høyeste fjellet i Japan og ruver hele 3776 meter over havet. Tirsdag var det for en gangs skyld meldt bra vær, så da bestemte vi oss for å kaste oss på en rundtur som inkluderte flere Mt Fuji spotting-steder, Fuji Sengen Shrine, lunsjbuffet på Mt Fuji View Restaurant, cruise på Ashi-innsjøen, Hakone taubane, tur til en vulkansk dal og ikke minst bullet train (høyhastighetstog, som får NSB til å virke som, vel… meg målt opp mot vinneren av Tokyo Marathon) tilbake til Tokyo.

Vi bestilte turen via Getyourgide.no, som formidler turer for Japan Panoramic Tours og prisen var på ca 1500 per snute. Vi kunne sikkert ha fått det litt billigere hadde vi bestilt tidligere, men når vi ikke får somlet oss til å få bestilt før nærmere kl 18 dagen før, kan vi ikke velge og vrake i tilbud.

Vi møtte opp, om ikke akkurat morgenfriske, men i det minste veldig klare for tur kl 08:10. Vi var klare over den store risikoen for ikke å se den snølagte toppen av Mt Fuji grunnet tåke eller skyer, men vi håpet allikevel på det beste.

Turistbussen som skulle frakte oss rundt var helt kurant, med setebelter og gratis wifi. Vi hadde med 2 guider som snakket veldig bra engelsk og fortalte små historier underveis. På veien kunne vi faktisk se Mt Fuji i det fjerne helt klart, og JJ klarte å få tatt et flott bilde før fjellet forsvant igjen.

Men altså, synet av den snødekte toppen a det robuste fjellet var helt fantastisk!

Siden vi hadde sett Mt Fuji så klart fra bussen, var vi jo sikre på vi kom til å se det igjen, bare enda bedre på et av utsiktspunktene, men (spoiler alert) det gjorde vi ikke. Hadde vi visst dette på bussen, hadde vi selvfølgelig forsøkt å få studert fjellet nærmere derfra.

Mt Fuji, 3776 m.o.h. Ikke så verst utsikt fra bussvinduet.

Eki Subashiri

Første stopp på ferden kom etter ca 2 timers busstur hvor vi ankom Eki Subashiri og siden Mt Fuji lå godt gjemt blant skyene, ble det med en toalettpause, falke-spotting og litt souvenir shopping.

 

Fujisan Sengen Shrine

Neste stopp skulle ha vært Fujinomiya 5th Station som er det nærmeste man kan komme toppen av Mt Fuji. Denne veien var imidlertid stengt pga værforhold, så da ble det en alternativ tur til Asakusa Fujisan Sengen Shrine isteden.

Den vanligste religionen i Japan er Shinto (ca 54% av befolkningen i følge guiden vår) og deres hellige sted/tempel kalles Shrine på engelsk. Fujisan Sengen Shrine er et hellig sted innen Shinto og ligger ved foten av Mt Fuji, idyllisk lokalisert inne i en skog av sedertrær.

Her fikk vi en omvisning, samt en innføring i deres bønnerituale. Sistnevnte rituale starter med at man tar en øse med vann og heller over først den ene håndflaten og så den andre for å «rense» kroppen utvendig. Så tar man litt vann i hånden heller det i munnen og spytter ut for å «rense» kroppen innvendig.

Etter renselsesprosessen er utført tager man en mynt (helst en JPY 5, som bringer lykke), putter den oppi donasjonsesjen, ringer med den store bjella i midten, bukker 2 ganger, klapper 2 ganger, ønsker seg noe, bukker én gang og vips så er man ferdig.

 

Mt Fuji View Restaurant

Turen gikk så videre til Mt Fuji View Restaurant, hvor man på en helt klar dag får en fantastisk utsikt til Mt Fuji. Dette var ikke en helt klar dag så ergo lå det fordømte fjellet helt omslynget av skyer og fullstendig ødela «the Insta-moment». Tok da en aldri så liten spansk en og poserte foran en poster av fjellet isteden, bare for å visualisere hvordan det kunne ha sett ut hadde værgudene spilt på lag, mener jeg…

Juks, neeeida…

På dette stoppet spiste vi på en ganske enkel self-service restaurant, men kvaliteten på den japanske buffeten var det ingenting i veien med. Skal jeg flisespikke hadde det ikke gjort noe med et brusutsalg på stedet, men da jeg allikevel hadde medbragt cola zero i bussen, klarte jeg et måltid med bare vann.

 

Lake Ashinoko Cruise

Lake Ashinoko er en kraterinnsjø fra Mount Hakone, en kompleks vulkan som hadde sitt siste utbrudd i  år 1170 og neste post på turen var en 30 min overfart med en Kaptein Sabeltann- lignende skute som ville gjort selveste «Kongen på havet» grønn av misunnelse.

Overfart med en Kaptein Sabeltannbåt som den i bakgrunnen

På veien over innsjøen passerte vi en nytt Shinto-helligdom Hakone Shrine.

 

Hakone Ropeway

Båten satte oss av rett ved Hakone Ropeway, en taubane som fraktet oss gjennom en vulkansk dal fra Togendai Station til Owakudani Station.

Da vi gikk ut av gondolen slo lukten av svovel fra vulkanen mot oss og overalt kunne man betrakte damprøyken fra områdets utallige hotsprings.

Her kunne man også få kjøpt egg, kokt i det naturlige varme vannet og hvor skallet har blitt sort grunnet svovel og ryktebe sier at man kan forlenge levetiden med 7 år ved å spise et slikt egg (noe jeg forøvrig sto over da egget ikke akkurat så innbydende ut; nøyde meg med å kjøpe egg av sjokoladevarianten isteden), men som flere av de andre gulpet i seg.

 

Bullet train

Etter Owakudani var det straka vegen ned til Shinkansen, høyhastighetstoget som skulle frakte oss tilbake til Tokyo. Den turen som hadde tatt oss nærmere 2 timer ut, tok kun 36 min tilbake og den følelsen av å stå på perrongen når et Shinkansetog feier forbi var bare helt syk.  Med en fart på opptil 300 km i timen skal jeg love deg at det går unna.

Selv om vi ikke var så heldige å få sett Mt Fuji annet enn fra bussetet var selvfølgelig en liten skuffelse, men bare å ha sett det et kort øyeblikk gjør oss mer heldige enn de fleste andre som begir  seg ut på denne turen. Det er imidlertid nok av andre aktiviteter på denne turen til at den absolutt kan anbefales,

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg