Tokyo Marathon – 1 måned igjen (#SoNotPrepared)

Av og til skjer ting utenfor ens egen kontroll som nødvendiggjør re-planlegging av selv den beste plan, da livet rett og slett ikke lar seg planlegge 100%. Men, selv om jeg har begynt med planlegging av både plan B og plan C, er plan A fortsatt å reise til Tokyo om 3 uker.

I dag kom endelig bekreftelsen på sikret plass, vedlagt bib-nummer, slik at jeg kunne melde ifra til Abbott World Major Marathons at jeg er klar for den store, fete Six Star Finisher Medal etter målgang (medalje for å ha fullført maraton i New York, Boston, London, Berlin, Chicago og Tokyo). Siden jeg overhodet ikke har verken evner eller vilje til å konkurrere på tid, er det å fullføre de «seks store» og bli inkludert i «the hall of fame», kun bestående av rundt 4000 løpere globalt, hvorav kanskje 100 i Norge og såvidt meg bekjent ingen i Sandefjord, vært et mål jeg har jobbet mot i åtte år. Jeg kommer med andre ord garantert til å felle en tåre eller tusen hvis jeg klarer å kreke meg over målstreken 3. mars.

Jeg skal ærlig innrømme at mine kunnskaper om Japan er langt under pari og at det som ligger fremst i pannebrasken er sumobryting, sake, det faktum at supporterne rydder etter seg på fotballkamper, samt den litt for korte avstanden til Nord Korea med en trigger-happy Kim Jong Un. Etter å ha lest «The Runner Handbook», må jeg også innrømme at jeg er en smule betenkt… Først kom jeg over en liste med hva som var forbudt å ta med seg inn på startområde. Det er ikke lov å ta med vannflasker, glassflasker og bokser med mindre det er uåpnede kommersielle drikkeflasker på under 500 ml. Litt rart, men forsåvidt greit nok…  Så til det som var litt mer bisart; det er ikke lov til å ha med reklame for distribusjon, boom boxes, hodeplagg bredere enn skulderbredden, samt dyr(!) og planter. Nuvel… Men, det som faktisk gjorde meg litt nervøs var nødvendigheten av å spesifisere at det ikke er lov til å ha med saker som pepperspray, kniver, gift, fyrverkeri og eksplosiver!

Et par andre advarsler i håndboken er også nye for meg i maraton-sammenheng, nemlig:

» If the Japanese Government’s nationwide warning system J-Alert sends an alarm related to ballistic missile launches, follow the instructions.»

og

»If an upper 5 or greater earthquake strikes Tokyo, the race will be discontinued immediately»

Ikke så betryggende akkurat, men vi får vel satse på at det går bra. I det minste føler jeg nå at mitt fravær av treningsgrunnlag falt litt nedover på bekymringslisten…. Men altså, i morgen er det 4 uker igjen og med lite løpeaktiviteter på programmet, men dessto mer alternativ trening i form av snømåking, er det vel igrunnen bare å gjøre det beste ut av det og forsøke og komme seg gjennom med i det minste vage spor av ære i behold…

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg