Tokyo Marathon – Six Star Finisher-medalje i boks

Først en spoiler alert; JEG KLARTE DET!!

 

Etter en natt med ekstremt lite søvn var det ikke akkurat noen høydare å hoppe ut av sengen kl 05:00 til morgenen i dag. En titt ut på det grå, triste været fristet mer til å tulle seg inn i dyna igjen enn å få på seg treningsklærne og komme seg ned til frokost. Men, vi er tross alt her frivillig, har jobbet mot dette i mange år og har til og med betalt en liten formue for å få det til, så da var det bare å skjerpe seg og komme seg ut.

Når det gjalt transport bort til startområdet var det timet og tilrettelagt av en i gruppen, vår egen tokyo- transportsystem-visker, så vi trengte i grunnen bare møte opp i resepsjonen, gå tørrskodd over til togstasjonen (som her er gigantisk og vanskelig å orientere seg i) og vips så var vi ved startområdet.

Sjekk av startnummer og baggasje gikk også med lynets hastighet, så da hadde vi 1+time til å komme i løpemodus. Jeg valgte å sette meg på en trapp for en halvtimes meditering (les: kikke på downloads fra Netflix), samt at jeg la inn en dopause, noe som i seg selv var en opplevelse. Køen er noe av det mest organiserte jeg har sett, med en egen fyr som sto i ende av køen med et skilt som sa «Dokøen starter her». Det var også flere personer som  tildelte oss et toalett når det var vår tur.

Sjekk ut den dokøen i bakgrunnen.

Selv om køene virket endeløse, gikk det ganske kjapt og (best av alt) det var ingen som snek i køen. Et lite aber var at toalettene var mikrosmå og av sitte-på-huk-typen, så da er det ikke bare-bare for en 1.78 cm matrone på 40+ med dårlige knær. Jeg holdt meg fast i det jeg kunne finne langs veggen, men det var dårlige greier, så jeg holdt på å ramle der inne (det hadde jo tatt seg ut). Klarte meg med et nødskrik, men noen ytterligere toalettbesøk langs løypa var utelukket før mer komfortable fasiliteter var tilgjengelige.

Jeg gikk inn i min startgruppe ca 1 time før vi skulle til pers og regnet gjorde at jeg var både klissvåt og kald da løpet startet. Dette kom til å bli noen lange timer ute i den regnfulle, forblåste løypa.

Så var løpet i gang og det må jeg si var et slit fra start til mål. De manglende langturene før løpet fikk sine konsekvenser for å si det mildt. Tokyo Marathon praktiserer veldig strenge cutoff- punkter og et av disse passerte jeg med kun 1 min margin, men jeg klarte i det minste å karre meg til mål og få utdelt medaljene. Ja, vi snakker medaljer i flertall for i tillegg til Tokyo- medaljen fikk jeg også få den store, fete Abbott World Major Marathons «Six Star Finisher»-medaljen, et bevis på at jeg har fullført de seks store maratonene i verden; Berlin, Boston, Chicago, New York, London og Tokyo. Riktignok har jeg ultratrege tidet, men jeg har iallfall fullført. Dette var et utrolig opplevelse, da det kun er 36 nordmenn som har gjort dette før meg (eller oss, da hele gruppen min på fire kapret denne medaljen i dag, dog de andre 3 med atskillig med respektable tider) hvorav bare 14 damet.

Noe som var utrolig oppløftende underveis, var den fantastiske heiagjengen vår, som heiet på alle fire i gruppen, på forskjellig sted til ulik tid. De er bare utrolige!

For å oppsummere: klissvåt før start, regn og tungt fra start til mål, men både Tokyo-medalje og Six Star Finisher-medalje i boks for alle fire løpere i gruppen. Da gjenstår bare bobler og middag før vi (mest sannsynlig) tar kvelden tidlig. Men viktigst av alt: VI KLARTE DET!!!!

2 kommentarer
  1. Utrolig, fantastisk imponerende 🤗👍💪 Nå har dere klart det som bare 36 andre i Norge har klart, så nå kan dere roe ned litt 😉😁

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg