Tokyo – Sensō-Ji tempelet

Sensō-Ji er Tokyos eldste tempel (AD 628), selv om deler av det ble ødelagt under 2. verdenskrig og måtte gjenreises senere.

For å komme til Sensō-Ji tok vi først metroen til Asakusa St og spaserte derfra gjennom trange handlegater med små, artige butikker.

Hovedporten inn til tempelområdet er ganske massiv, og går under navnet Kaminarimon (Thundergate). Midt i inngangspartiet henger en 670 kilos lanterne og på hver side to beskyttende guder (hhv vindguden og tordenguden).

Allén opp mot tempelets indre port! Hōzōmon gate, består av en handlegate, Nakamise Dori, med en rekke salgsboder hvor man om ønskelig bl.a kunne anskaffe seg en kimono for anledningen, noe jeg forøvrig droppet da det ville sett en smule nepe ut sammen med boblejakke.

I Hōzōmon gate, The Treasure-House Gate, finner man også en diger lanterne i inngangspartiet, denne på 400 kg. På hver av denne henger ytterligere 2 lanterner, disse i kobber og de veier ca 1000 kg hver seg. På innsiden av porten finner man bl.a en fem-etasjes pagode og The Main Hall.

En veldig populær aktivitet på området er å la seg bli spådd (Omikuji). Man putter JPY 100 i en slot, rister ut en pinne med et nummer, matcher dette nummeret til en treskuff og plukker ut spådommen fra skuffen.

Her gikk jeg selvfølgelig på en kjempesmell og endte opp med Bad Fortune.

Ok, en spådom som sier at kjærligheten suger og at jeg ikke kan bevege meg fremover og bare burde dra hjem er ikke akkurat det jeg trengte på en matatontur med kjæresten, så nå var gode råd dyre. Eller, egentlig var de helt gratis, for remedien var visstnok å henge spådommen opp på et stativ for å reversere den. Jeg tok for sikkerhets skyld og sniffet litt røkelse for å bli kvitt helseproblemer og helte litt vann på hendene (usikker hva dette var for, men kunne sikkert ikke skade), så da får vi bare håpe på det beste på søndag.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg