Tokyo – Tsukiji Marked (#VerdensBesteSushi)

Fortsatt litt medaljehøy etter gårsdagens maraton, våknet jeg som vanlig grytidlig i dag morges. Hva er det med meg og den fordømte trangen til å våkne 04:30 liksom? I det jeg rullet legemet ut av sengen kom jeg plutselig på at HELE kroppen føltes som en stor verkebyll og det var nesten med tårer i øynene jeg fikk stabbet meg mot toalettet bare for å bruke 30 sek på å få satt meg. Som dere skjønner, en smule støl i kroppen i dag (men, for all del , absolutt verdt det..).

Med en så ødelagt kropp ville det kanskje vært lurt å slappe av litt tenker du, men den gang ei.. Her var det bare å snøre skoene på seg og komme seg ut i det pøsende regnet for en tur til Tsukiji-markedet, som tilbyr fisk, grønnsaker, frukt, blomster, kjøtt og diverse kjøkkenting.

Markedet på 3 lange gater har også et rikt utvalg av street food  og restauranter og vi fikk prøvd oss på både dumplings og wagyu-gryte, som vi spiste ute i gaten,  før vi rigget oss til på en av de utallige sushi-restaurantene på markedet. Helt fantastisk nydelig mat alle steder.

Tsukiji-markedet er lettest å komme til med Oedo-linjen til Tsukijishijo-stasjonen, som ligger rett ved siden av.  Tidligere kunne man som turist også oppsøke det indre fiskemarkedet med bl.a tunfiskauksjoner. Men pga issues med forstyrrelser og med kontaminering av varene, har nå ikke turister adgang til dette indre markedet, men kun til distribusjonsdelen nevnt ovenfor.

Det ble dårlig med shopping på meg i dag, men jeg fikk kjøpt meg en kokkekniv i en liten knivsjappe på markedet.

Neste stopp for dagen var et besøk på en katte-kafé og en ugle/pinnsvinkafé, noe som var nøyaktig så surrealistisk som det høres ut som. Men, just to be clear, man klapper dyrene på slike kaféer, man spiser dem ikke. Følg med for flere detaljer…

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg